Ozark Henry – try-out

deel een rit op carpool.be

zo 24.04.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Ozark Henry begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa / 4.4 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Ozark Henry
(be)

Piet Goddaers kwaliteiten als songschrijver, componist en zanger staan buiten kijf. Als Ozark Henry blinkt hij bovenaan de lijst van Belgische muziektopper. Een uniek artiest én (bijna-)buurman van 4AD, die we graag voor de vierde keer uitnodigen voor een exclusieve try-out!

Ozark Henry, ook gemeenzaam gekend als Piet Goddaer, gooit hoge ogen in de Belgische muziekscene sinds zijn erkenning door David Bowie in 1996 en zijn definitieve doorbraak met Birthmarks (2001). Met de vingers in de neus, én op blote voeten, werd het album een instant Belpopklassieker. Hitsingles als Rescue, Sweet Instigator, Seaside, Word Up en Intersexual klinken twee decennia later nog even fris als toen. Platen als The Sailor Not The Sea (2004), The Soft Machine (2006), Hvelreki (2010), Stay Gold (2013), Paramount (2015) en Us (2017) bevestigden steeds wat wij al langer wisten: Goddaer is een echte klasbak, die zowel het Radio 1-, Radio 2-, MNM-, als het Studio Brusselpubliek kan bekoren.

Daarenboven werkte hij samen met artiesten als Jah Wobble, Jackie Liebezeit, Martin Glover, Martina Topley Bird en Toots Thielemans, wordt hij erkend als een van de meest invloedrijke stemmen in immersive sound en is hij een Goodwill Ambassador voor de Verenigde Naties. Ten laatste kan je hem dezer dagen ook bezig zien in het VTM-programma Liefde voor Muziek. Kortom, Piet Goddaer is een fascinerend figuur, en een optreden van Ozark Henry steevast een feest voor het oor.