35 jaar 4AD

deel een rit op carpool.be

vr 21.04.2023 - za 22.04.2023

| ► deuren open: Hele dag uur / begint om 15:00 | ► | ► Staand evenement |

feest @ 4AD


We vieren ons 35-jarige bestaan zoals het hoort: luid, chaotisch en LUID. Enter BrorlabKlakmatrak, The Glücks, Tuvalu en Turf. Vijf namen die alles wat 4AD ademt met zich meedragen: DIY, energie, goesting en spanning. Gratis en voor niets in het 4AD Muziekcafé op 21 en 22 april.

Daarnaast hebben we ook een heleboel randactiviteiten voorzien, want 4AD blijft gewoon 35 uur lang open! Onderaan deze pagina kan je het voorlopige schema zien, we vullen deze de komende tijd nog aan.

En dan is er nog de 4AD Top 100!  Een lijst met de 100 favoriete artiesten van crew, vrijwilligers en publiek uit ons 35-jarige bestaan, die we het hele weekend lang in het Muziekcafé zullen draaien. Geef snel jouw favoriete artiesten en memorabele momenten door via dit formulier.

Klakmatrak

Vr – 22.00 u
De liefdesbaby van Brent Vanneste (STAKE) en Dreeten Van Maris. Vuurt gabber, frenchcorespeedcore, industrial noise, hardcore, punk, disco en watnogallemaal af in een razend tempo. Energie en chaos, dat mag je verwachten. En bovenal: feest. Wij checken nog vlug even onze verzekeringen.

The Glücks

Za – 22.00 u
De heftige garagepunk van The Glücks is een begrip. Alek en Tina zijn een Oostends koppel dat zich al jaren in bloed en zweet werkt om hun rauwe rock-‘n-rollshows op zoveel mogelijk volk los te laten. Zij op drum, hij op gitaar, match made in hell. Ze stonden al meerdere keren in onze zaal. Dit keer spelen ze recht op de man af in het café.


Brorlab

Vr – 20.30 u
Gestart als een grap. Uitgegroeid tot een briljante grap. Brorlab ontstond in 2016 in de Antwerpse garagescene. Raf, Sam en Casper vonden er elkaar en ontdekten een perfecte match. In geen tijd werd Brorlab een begrip dat niet te begrijpen valt. Ze brengen psychedelische gabberpunk en heel energieke performances. Dit jaar komt de plaat ‘Workin’ out in Heaven’ uit. Dit jaar komen ze ook 4AD helemaal op z’n kop zetten.


Tuvalu

Za – 20.30 u
Charlotte Bonamour
 (Moss Lime), Emy de Nardi (She Said Destroy) en Bárbara C. Branco (PEGA) zweven met Tuvalu op de grens tussen postpunk en psychedelische pop. Hier en daar een portie stevige gitaar en een razende drum, maar steeds trouw aan hun verslavende popsound.


Turf

Za – 19.00 u
Meer écht en DIY dan Turf gaat het niet worden. Ze transformeren het rauwe alledaagse op tegendraadse wijze naar hun eigen muzikale kunstvorm. Of zoals Luminous Dash het zegt: “West-Vlamingen tot in hun kleine tenen, die niet naast hun schoenen lopen (ze dragen liever pantoffels) maar wel oog hebben voor het kleine, het diepmenselijke van het alledaagse.”

Ze komen met hun eerste volwaardige album ‘Feik Njoews’ bommetjes afvuren, in twestvlams, vaneigenst.


RANDPRET

Naar aloude traditie gaan onze geweldige vrijwilligers 35 uur lang niet slapen (of dat beweren ze toch), dus is het Muziekcafé gewoon ook 35 uur lang open! Om iedereen educatief bezig te houden is er een waaier aan randpret op komst. Dit zijn de voorlopige plannen:

Muziekruilbeurs: zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur; vinyl, cd’s, muziekdvd’s, cassettes, muziekboeken, merch, bandshirts… inschrijven via louisa@4ad.be
Inzamelactie muziekinstrumenten voor vluchtelingen: de volledige 35 uur lang, af te geven aan 1 van onze barmedewerkers
– Niet-serieus-te-nemen Plingplong- & baktoernooi: zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur, stipt om 16u aanmelden ter inschrijving bij onze scheidsrechters ter plaatse
Caféspelen in de zaal, het volledige weekend
Oliebollen op zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Springkasteel voor volwassenen
– …