Takeover #2: Phatmark Collective

deel een rit op carpool.be

vr 28.04.2023

| ► deuren open: 19:00 uur / begint om 19:00 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,2 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

TIMING:

19.00: Deuren Open (DJ Set Maartn)

20.15: Mr. Ill (Optreden)

20.45: Pauze (DJ Maartn)

21.00: Mon & Droge P (Optreden)

21.45: Pauze (DJ Maartn)

22.00: Martioanen (Releaseshow)

23.15: Open Mic (DJ Maartn)

00.00: Afterparty (DJ Saimn-I)

01.45-02.00: Einde

Voor de tweede keer laten we de 4AD gewillig overnemen door een collectief. Op 28.04 zijn onze brothers from another moeder aan de beurt: PHATMARK! Deze groep herbergt een hele reeks straffe en veelzijdige artiesten en promoot al jaren hiphopcultuur in onze contreien. Ontdek hieronder de line-up.

Maartn
(open mic)

Geen Serato of MP3 files, maar echte crates met platen. MAARTN maakt nog beats zoals ze dat deden in de Golden Age van hiphop. Analoge drummachines en samplers die meer jaren op de teller hebben dan hijzelf. Verder is hij gepassioneerd door video en film en combineert deze graag met muziek op zijn YouTubekanaal. Zijn liefde voor en interesse in het verleden gebruikt hij om zijn Old Skool vibe een soort nostalgische, maar ook futuristische feel te geven.


Mista Ill

Mista Ill (voorheen Illusive) is 15 jaar geleden gebeten door de hiphopmicrobe. Een grote liefde voor jazzy samples, harde drumbreaks en persoonlijke lyrics is kenmerkend voor zijn stijl. Dit manusje-van-alles is constant bezig met creativiteit. Hij tatoeëert, tekent, schildert, producet en rapt. Hij heeft in het verleden al enkele producties op zijn naam staan voor o.a. Aminah, Samoerai en Hush. Als alles goed gaat komt zijn solo debuut als rapper en producer dit jaar nog uit.


Droge Piet & Mon

Droge Piet en Mon dropten in 2014 hun eerste album ‘Vakmansklap’: lyricale en humoristische teksten op de knalharde beats van Penny. Daarnaast kan je ze ook kennen van de SG cyphers, de slam optredens van Mon of hun WORD WA(a)R battle theater voorstellingen. Ondertussen maakte Piet een nieuwe tape ‘Iet Sanders’ met Mr. Volta en heeft Mon een nieuwe album ‘Omgaan Met Onmacht’ in elkaar gebokst met Penny. In Diksmuide brengen Piet, Mon en Mr. Volta en explosieve mengeling van oude en nieuwe nummers, met live saxofoon en een bom energie.


Martioanen
(releaseshow)

Move over, Elon Musk. De eerste Martioanen zijn gekend en ze komen uit Bachten de Kupe. Dj Saimn-I, Mc Tovenoare & Mc Samoerai hebben hun aardse leven afgezworen en zijn vastberaden om naar elke open mic in het melkwegstelsel af te reizen. Met scherpzinnige flows waar zelfs Spock zou van opkijken, vlijmscherpe scratches die het kot doen daveren, en een performance die zo buitenaards is dat Aliens ruimtevaartuigen op hen af sturen ter verkenning, bezweren deze 3 Martioanen elk aards publiek. De Martioanen representeren hiphop. Lokaal, globaal, universaal.

  • Spotify

    Luister naar Martioanen op Spotify


Saimn-I
(afterparty)

Simon Decante oftewel Saimn-I is een zanger, rapper, producer en multi-instrumentalist. Keyboards, gitaren, microfoons en draaitafels. Als er geluid uit komt, dan kan hij er wel zijn weg mee. Hij speelde doorheen de jaren met heel wat verschillende formaties. Jamaican Jazz Orchestra, Pura Vida, Wrong ‘Em Boyo,… . De laatste formatie waarmee hij de planeet onveilig maakt is de Martioanen. Van Dour tot de AB tot ver in het buitenland. Saimn-I sluit de avond af met een geweldig streepje muziek.