Ephy + Amber Arcades

deel een rit op carpool.be

vr 10.06.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Gratis concert voor 4×4-leden!

Ephy
(be)

21.00

Multi-instrumentalist en multi-talent Ephraim Cielens debuut ‘Small Things And Bigger Nothings’ (productie in handen van jarenlange compagnon de route Liesa Van Der Aa en Alex Fostier) bezingt de melancholie. Verrassende indiepop, maar mét scherpe kantjes!

Als dank voor bewezen diensten kroop compagnon de route Liesa Van Der Aa, samen met Alex Fostier (Rosas, Ictus Ensemble) achter de knoppen. Het resultaat? Tien broeierige songs die meanderen van jazzy soundscape naar weergaloze pop en terug, met inventieve gitaarpartijen, donkere strijkers en mistroostige blazers. De thema’s zijn donker – Ephraim moest hoorbaar veel verlies van zich afschrijven – maar de warme, dromerige arrangementen balanceren die zwaarmoedige songmaterie vakkundig uit.

Troost in bange dagen – wie zoekt het niet? Kom luisteren wat Ephy te bieden heeft!

Amber Arcades
(nl)

22.00

In melancholie en reverb gedrenkte indie met een zuinige dosis krautrock: ziehier het recept van Amber Arcades, een hypnotiserende band vol internationaal potentieel met hun debuutplaat Fading Lines net op zak. Aanrader!

 

Amber Arcades, de noemer waaronder de Utrechtse Annelotte De Graaf opereert, wist voor haar langspeeldebuut een serieuze platendeal te ritselen bij Heavenly Recordings (het Londense label dat Beth Orton, Doves en Mark Lanegan onder zijn vleugels heeft) en de heel credible Ben Greenberg (Beach Fossils, The Men…) als producer te strikken. Twee uitgangspunten die voor een eerste plaat alvast kunnen tellen.

Met hun esoterische en dromerige klankuniversum bezweert Amber Arcades de zielen van zijn luisteraars. Annelottes verderlichte zang fluistert zich langzaam maar zeker onder je huid, haar met kleine weerhaakjes voorziene indie nestelt zich stevig in het onderbewuste. Amber Arcades grossiert in lo-fi folk pop à la Marissa Nadler tot meer uitgewerkte dreampop met een stevige krautrockdrive (denk Stereolab of The XX). Na een tienvoudige (!) passage op de voorbije editie van Eurosonic/Noorderslag, mag Amber Arcades zichzelf in mei bewijzen op SXSW, waarna op drie juni de langverwachte debuutplaat volgt. Kortom, op 10 juni kan u er zeker van zijn dat u in 4AD één van de talenten van de toekomst aan het werk zal zien!