Bargou08 + Gadje Scum

deel een rit op carpool.be

vr 07.04.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Gadje Scum begint om 20:30 | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

CONCERT GEANNULEERD
Met pijn in het hart moeten we noodgedwongen de concertavond met Bargou08 en Gadje Scum annuleren. Na vele lovende kritieken en nog voor hun Europees avontuur begon, besloot Bargou08 er mee op te houden. Reeds gekochte tickets worden uiteraard terugbetaald!
Gadje Scum
(be)

Snijdende gitaren en scheurende blazers, jankende dubsirenes en pompende bassen. Een gedurfde, chaotische sound die een harmonieuze mix vormt tussen wereldmuziek en dansbare electronica: dat is het recept van Gadje Scum.

Gadje Scum ontstond in 2011 in Gentse contreien onder de vleugels van Den Hoed Music vzw. Drie blazers, een gitarist en een MC – die soms ook eens een didgeridoo ter handen neemt – vormen samen Gadje Scum.

Wereldmuziek? Electronica? Gadje Scum slaat zijn tentakels uit tot ver over deze genres heen. De vijf energiekelingen maken de brug tussen exotische klanken en harde beats, met invloeden uit gipsy, drum-‘n-bass, ska, dub, balkan, circus, 8-bit en veel meer.

Na de eerder uitgebrachte self-titled ep (2013) en het album “No Laws On A Sunday” (2015), stelde de band in juni 2016 de nieuwste ep “There Used To Be Noise” voor. De 4AD-crew keurde deze alvast meer dan goed! Met hun liveperformances wist Gadje Scum al verschillende keren te overtuigen: zo stonden ze al op de podia van festivals als Afro C, de Gentse Feesten, Copacobana, Fiesta Solar en Zaradi Tebe.

Een leuke kanttekening: gitarist Sanne Werkers werd met zijn band Chaos Controllers geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2017 én getipt door Focus Knack. De muzikant is gespecialiseerd in chiptune of 8-bit music, en dat klinkt ook door bij Gadje Scum. Nostalgie troef!

Vergeet al je bekommernissen en laat die okselvijvers maar komen: zorgeloos springt iedereen van begin tot eind mee tijdens een optreden van Gadje Scum. Wij nemen alvast onze hoed af voor deze levenslustige vijfkoppige formatie!

Bargou08
(tu/be)

De vijf muzikanten van Bargou08 vervoeren het publiek keer op keer met hun opwindende tradi-moderne stambeli trancemuziek uit Tunesië. Door het toevoegen van een hedendaagse schwung, brengt het ‘Front Musical Populaire’ de bedreigde muziektraditie van Noordwest-Tunesië opnieuw in the picture. De opzwepende muziek van Bargou08 prikkelt gegarandeerd elke vezel in je lichaam!

Tussen het Bargou gebergte en de Algerijnse grens ligt één van de armste gebieden van Tunesië. Bargou08 schudt de traditionele hymnes uit dit geïsoleerde bergachtige district terug wakker. 08 was oorspronkelijk de regionale telefooncode, en wordt tot vandaag in Tunis gebruikt als het codewoord voor een arm persoon. Geboren in Bargou en geworteld in de plaatselijke muziektraditie, brengt zanger en luitspeler Nidhal Yahyaoui in samenwerking met componist Sofyann Ben Youssef een combinatie van deze traditionele klanken met hedendaagse bassen van de Moog, wat resulteert in meeslepende trancemuziek.

Bargou08 brengt het publiek met zijn opzwepende muziek in no time in zuiderse sferen. De scherpe hypnotiserende klanken van de zokra en gasba gaan moeiteloos in dialoog met het hoge gezang van Yahyaoui en tillen de luisteraar naar andere horizonten. Ongeremd begint u uw heupen te wiegen, gaan uw armen de lucht in , zingt u luidkeels mee en voelt u de zweetdruppels van de springende zanger op je spatten van op de eerste rij in 4AD. Zowel lichaam als hoofd worden in beroering gebracht door de trancemuziek die je in een houdgreep neemt en je pas loslaat als het vijftal de instrumenten neerlegt.

Bargou08 lanceert zijn debuut in het voorjaar van 2017. Slorp gulzig de muziek van deze nieuwe plaat op in 4AD!