Benefiet – Irie Vibes Roots Festival

deel een rit op carpool.be

za 19.01.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Fheeta And The Westfrontband begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / 2 € UiTPAS Kansentarief | ► |

benefiet @ 4AD

4AD en Irie Vibes Roots Festival zijn oude geliefden. Samen stellen we dan ook vol trots deze double bill voor op 19 januari, een benefiet t.v.v. het Irie Vibes Roots Festival. Alle winst gaat rechtstreeks naar het festival.

Zin in een roots, reggae & dubfeestje pur sang? Maak je dan maar klaar voor een avond vol energie, muzikale hoogtepunten én een keilekkere foodstand!

Fheeta & The Westfrontband
(be)

Fheeta & The Westfrontband komen recht uit het tropische Ieper gewaaid. Met hun aanstekelijke live act mixen ze reggae, dancehall, balkan, hiphop, maar ook West-Vlaamse kleinkunst in een energieke mix die het leven en de liefde viert. Jah wadde!

Frontman Fheeta deed al heel wat ervaring op in de muziekscene. In een ver verleden nog op ons podium in de Bortierlaan achter de drumvellen bij Thabazzco. Maar sinds 2017 voltijds met stevige stem voor The Westfrontband. En het gaat hard. Dit jaar won dit ondertussen zevenkoppig collectief de Irie Vibes Roots Rally in, jawel, onze eigenste 4AD. Daarna mochten ze het Irie Vibes Roots festival openen en zorgden ze voor extra sfeer op het Sint-Jacobsplein in het hart van de Gentse feesten. Recent openden ze geslaagd voor hiphopheersers ’t Hof van Commerce.

Fheeta en z’n makkers zoeken de grenzen op tussen genres en slopen geduldig de muurtjes ertussen. Niet alleen rootsreggae en hiphop, maar ook dancehall is helemaal hun ding. Met het aanstekelijke West-Vlaams in Jamaicaanse tongval brengt deze bruisende live act de juiste dansvibes in je benen. Staan te stralen van ongeduld om 2019 straf in te zetten op deze Irie Vibes benefiet. Be there, man!

Pura Vida
(be)

Pura Vida zijn de gekroonde koningen van de Belgische (én ver daarbuiten) roots reggae, met een pittige vleug dub: sinds 2006 spacen Bregt De Boever en zijn raiders of the Lost Ark uw wereld –en de onze- helemaal op zijn kop.

Al bijna 13 jaar lang bouwt dit Oost-Vlaamse collectief gestaag aan de weg, en wat voor weg. In 2008 wonnen ze als jonkies de European reggae Contest BENELUX en brachten ze hun eerste alom geprezen release Struggle in The City uit. Nadat ze uitgroeiden tot de Belgische reggaetop, stootten ze met eenzelfde gemak internationaal door. Hun geheim? Bij Pura Vida staat authenticiteit – een te vaak misbruikt modewoord, maar in het geval van deze band nagels met koppen – centraal. Bregt De Boever, the hardest working man of Maria-Aalter, bouwde zijn Lost Ark-studio naar het voorbeeld van Lee ‘Scratch’ Perry’s Black Ark in Kingston, Jamaica. Geen klakkeloze kopie, maar wel dezelfde filosofie: klein, fijn, en met de focus op de muziek en creativiteit. Zijn oprechte affectie met al wat reggae en roots is, zorgde voor een onwaarschijnlijk aanzuigeffect. Maria-Aalter werd in een mum van tijd het epicentrum voor al het schoons dat roots, reggae of dub te bieden heeft en zijn studio werd dé thuishaven voor reggaegoden als Jah9, Earls Chinna Smith, The Congos en The Master himself: Lee ‘Scratch’ Perry, legendarisch producer van Bob Marley And The Wailers, Junior Murvin & (die weer) The Congos.

Met hun beproefde Pura Vida-recept – een verfrissende kijk op reggae en dub waarin vlotjes geflirt wordt met soul, blues en world – staat de band garant voor een goed geoliede reggaemachine, die zich meedogenloos ent op lijf en leden. Ten voordele van Irie Vibes Roots Festival brengen zij hun nooit eerder live gespeelde Pura Vida in Dub!

  • bekijk video

    Lee’Scratch’ Perry & Pura Vida Dub “Jah Live” – live @ Cultuurdienst Bredene / Belgia 2015