Bert Dockx Band (try-out)

deel een rit op carpool.be

za 28.10.2023

| ► deuren open: 20:00 - 23:00 uur / begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa / 3 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Bert Dockx Band

Bert Dockx komt zijn derde plaat voorstellen met zijn nieuwe groep ‘Bert Dockx Band’, met leden van Flying Horseman en Ottla. Heerlijke, sfeervolle muziek, het geluid van de glinsterende schemering en een constante zoektocht naar liefde en connectie.

Wie de naam ‘Bert Dockx’ nog nooit eerder hoorde, kent hem waarschijnlijk wel onrechtstreeks via zijn vele projecten. Na zijn studies zette hij zijn eerste muzikale en avontuurlijke stappen in de band Flying Horseman, kreeg hij daarna nog meer voet aan grond met Dans Dans en ging hij vervolgens op stap met Ottla en Strand. Solo is hij ondertussen ook al een hele tijd hard aan het werk, met een zeer geprezen eerste album ‘Transit’ en de opvolger ‘Safe’.

Die tweede plaat kreeg grote lof van o.a. Knack Focus en de volle 4 sterren van Dansende Beren: “We krijgen een gevarieerd, warm en complex album voorgeschoteld dat nogmaals de kwaliteiten van Bert als muzikant in de kijker zet.” 

Voor zijn nieuwste plaat gaat Dockx in zee met leden uit Flying Horseman en Ottla in zijn nieuwe groep ‘Bert Dockx Band.‘ De plaat ‘Ghosts’ bevindt zich op de kruising tussen de naakte emotionaliteit van zijn vorige solowerk, de kaleidoskopische artrock van Flying Horseman en de broeierige instrumentale klanken van Dans Dans. Nooit klonk de stem van Dockx dieper en krachtiger, en nooit klonk zijn gitaarspel lyrischer en meeslepender. Een muzikale reis van diep vanbinnen, naar eindeloos ver weg, en weer terug.

De eerste single ‘Dog’ werd meteen opgepikt door Radio 1 en is een veelbelovend voorproefje, het volledige album ‘Ghosts’ verschijnt op 13 oktober bij Unday Records.
‘Bert Dockx Band’ komt op 28 oktober bij ons warmdraaien voor ze op tour vertrekken.