Guitar Wolf + Faroutski

deel een rit op carpool.be

di 31.10.2023

| ► deuren open: 20:00 - 23:30 uur / Faroutski begint om 20:30 | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3.6 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Faroutski
(be)

Levende Belgische Punklegendes vieren hun 30-jarige bestaan met een speciaal verjaardagsconcert in 4AD!

De jonge punkers van Faroutski maakten in 1993 meteen furore. Hun eerste shows waren rauwe punkfeestjes, vol moshpits en stagediving. Hun reputatie zorgde ervoor dat ze snel op weg waren langs heel wat clubs en festivals over heel Europa.

De band is vernoemd naar een nummer van Urge Overkill van de plaat Americruiser, een eerbetoon aan hun liefdesverhouding met Amerikaanse punkrock, duidelijk hoorbaar in hun muziek.

Na een lange pauze (waarin enkele leden verder werkten met Unwanted Tattoo) begon de band in 2022 zich voor te bereiden op een langverwachte comeback. Een nieuwe plaat, een nieuwe tour, maar eerst en vooral: een groot verjaardagsfeest in 4AD.

Verwacht je aan een energieke liveshow en aanstekelijke melodieën, plus extra verrassingen om het jubileum helemaal in stijl te vieren.

Guitar Wolf
(jp)

Zwarte motorjasjes, leren broeken, energie, chaos en attitude. Al meer dan 35 jaar exporteert Guitar Wolf de meest heftige punk en rock die Japan te bieden heeft. 

Opgericht in Tokio in 1987, nog steeds even energiek en heerlijk geschift aan het touren. Guitar Wolf is een Japans garage powerrock trio, maar eigenlijk brengen ze “Jet Rock”, een term die ze zelf bedachten om hun muziek te kunnen benoemen, omdat hun sound klinkt als de straalmotor van een vliegtuig.

Met een attitude à la Ramones trappen ze af met ONE TWO THREE FOUR, wat volgt is twee minuten wilde energie, om na de volgende aftelling weer helemaal opnieuw te beginnen. Punk leeft nog, en hoe.

Elk lid heeft een Ramones-achtige achternaam aangenomen die het instrument dat hij bespeelt weerspiegelt: Seiji is Guitar Wolf, Gotz is Bass Wolf en Shingo is Drum Wolf.

Hun laatste album ‘BLACK LEATHER BOMB LIVE at WWWX’ staat vol live-opnames uit hun meer dan 35-jarige bestaan, en is zo’n plaat waar de buren snel op je deur voor komen kloppen, zelfs wanneer je ze stil probeert af te spelen.

Ze komen. Op 31 oktober. De volledige Westhoek zal het geweten hebben.