Blu Samu (try-out) + Aminah

deel een rit op carpool.be

do 09.02.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Aminah begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,20 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Aminah
(be)

Een soulvolle stem, een straffe debuutplaat en meeslepende vibes. Aminah komt Diksmuide omverblazen op 09/02!

Aline Sennesael, een Gentse met West-Vlaamse roots, verandert na haar shift als kleuterleerkracht in miss Aminah. Ze draait al jarenlang mee in het Belgische funk-, soul- en hiphopcircuit en timmert onvermoeibaar verder aan haar eigen pad.

Ze begon als zangeres/femcee bij Jayeness en later als zangeres in JTOTHEC’s band, maar komt nu met trots haar eigen debuutplaat voorstellen. ‘Changing Mood’ bevat elf swingende tracks, van funk tot hiphop, met bijdragen van onder andere Saimn-I, JTOTHEC, DJ Grazzhoppa, JAYENESS en Samoerai.

Aminah maakt deel uit van Phatmark Collective, onze goeie vrienden die elk jaar de rapbattle De Bestn van’t Westn organiseren in 4AD. Wie er in 2022 bij was kreeg ook al een kort voorsmaakje van haar kunnen, een preview die voor ons meteen naar meer smaakte. Hoog tijd voor een volwaardige set!

Blu Samu
(be)

Een diepe, hese soulstem die kordaat en zelfzeker straffe lyrics, in een mix van hiphop, soul en funk, in het Engels, Frans en Portugees afvuurt.

Blu Samu is het pseudoniem van Salomé Dos Santos, een Portugees-Belgische artieste die de nieuwe sensatie is in de Belgische hiphopwereld. Ze brengt hiphop, soul, funk en variaties in een eigengemaakte stijl die met elke nieuwe release evolueert, ondersteunt door haar hese stem.

Ze werkte samen met Zwangere Guy, is onder meer te horen op zijn debuutplaat ‘Wie is Guy?’, en bracht samen met hem nummers op het podium van Ancienne Belgique.

Ze won ‘beste upcoming urban artist’ op de Red Bull Elektropedia Awards en speelde Dour en Pukkelpop plat.

In mei 2022 bracht Blu Samu de EP ‘7’ uit. Daarop kruisen traditionele Kaapverdische en Portugese stijlen met Belgische hiphop. Optimistische beats en melancholische elektronica mengt ze tot een eigen handtekening.

Rebels en melancholisch. Smooth en vol determinatie. Een beloftevolle artieste die nu al een enorm parcours heeft afgelegd.

4AD-playlist: Blu Samu in 10 nummers