STROOM Takeover: Merope / Ben Bertrand / Miles Away / DJ IJF

deel een rit op carpool.be

za 04.02.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Miles Away begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,20 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

STROOM

Zaterdag 4 februari kaapt STROOM ons 4AD-gebouw voor onze allereerste ‘takeover’. Het muzieklabel programmeert een avond lang artiesten van onder haar vleugels en zal ook op andere manieren 4AD inpalmen. 

STROOM is een platenlabel en collectief dat begon als internetradio en snel een merknaam werd onder muziekfans die op ontdekking willen gaan. Ze releasen zowel archiefwerk als gloednieuwe platen en bereiken luisteraars over de hele aardbol. STROOM heeft een uitstekende neus voor straffe artiesten die net onder de radar blijven. Ze programmeren tijdens de takeover drie namen van onder hun vleugels.


  Merope
  (be/lt)

  Weeft elektronische, ambient, indie en traditionele muziek samen tot eigenzinnige en dromerige geluidsreizen.

  In 2018 bracht Merope ‘Naktes’ (Nachten) uit, een album over en opgenomen in de nacht. Een bedwelmende verkenning met minimale elektronische muziek, subtiel gitaarwerk en de kenmerkende stem van vocaliste Indre Jurgeviliciute.

  Op hun meest recente plaat ‘Salos’ voegt Merope nog een extra dimensie toe met behulp van Jauna Muzika, het kamerkoor van de Litouwse hoofdstad Vilnius. Muziek om tijd voor te nemen, bij neer te zitten en volledig in je op te nemen.


  Ben Bertrand
  (be)

  Brussels muzikant en componist die hypnotiserende performances brengt met een mengelmoes aan geluiden. 

  Ben Bertrand verbindt klassieke en elektronische muziek, enkel met behulp van looppedalen, effecten en zijn basklarinet. Mocht zijn werk al ondermeer op Pukkelpop en Le Guess Who? brengen.

  • Youtube

   Ben Bertrand – Manes (live)


  Miles Away
  (be)

  Alter ego en gloednieuw project van Milan W. 

  Hij brengt zijn nieuwe plaat “In Other Words” live op saxofoon begeleid door elektronische backingtracks. Nostalgisch met een sombere en toch hedendaagse ondertoon.


  Victor Verhelst

  Vaste grafisch designer voor STROOM brengt de hele avond live visuals tijdens de concerten.


  DJ IJF

  STROOM’s eigen Ijf Boullet draait alles vakkundig aan elkaar.

  Expo door Ijf Boullet

  Ijf Boullet duikt speciaal voor de gelegenheid in het 4AD posterarchief en brengt een tentoonstelling in het 4AD Muziekcafé.