Brihang (try-out)

deel een rit op carpool.be

wo 18.10.2023

| ► deuren open: 20:00 - 23:00 uur / begint om 20:30 | ► 20 € Korting / 22 € VVK / 24 € Kassa / 4.8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Brihang

Hiphopheld Brihang komt opwarmen voor zijn drie uitverkochte AB-shows!

Nog geen tien jaar aan het werk, nu al een gevestigde waarde in de Belgische muziekwereld. De eigenzinnige rapper Brihang haalde de muren van zijn genre meteen naar beneden en wist een steeds grotere schare mensen te begeesteren. Beeldhouwer-van-opleiding, het levende bewijs dat artistieke integriteit niet in de weg hoeft te staan van een succesvolle doorbraak, integendeel. Zijn singles hoor je op alle radiozenders, zijn concerten in de AB zijn drie keer volledig uitverkocht.

Zijn debuutalbumzolangmogelijk (2016) draagt de stempel van een jonge hemelbestormer, op opvolger ‘Casco’ (2019) hoor je een zelfzekere artiest die zijn geluid gevonden heeft. Deze keer mijmert Brihang over zijn nieuwe levensfase. De delicate evenwichtsoefening tussen het zorgen voor zijn jonge gezin en het najagen van een carrière belemmerde hem eerst, maar inspireerde vervolgens tot nieuwe muziek. De eerste twee singles ‘Tussenin’ en ‘Telefoontje’ werden heel enthousiast onthaald.

Brihang stond al meerdere keren in 4AD. Zijn prille begin kon je op het podium aanschouwen, tijdens 30 jaar 4AD zette hij het café in vuur en vlam. We zijn heel blij dat hij deze nieuwe carrièrefase opnieuw bij ons komt vieren.

Gaat het geweldig of geniaal worden? Er zit nog zoveel tussenin.

Beluister de nieuwe plaat ‘Droomvoeding’ hier op Spotify.