Cafe con Leche + Crêpe Brulée

deel een rit op carpool.be

vr 20.04.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Crêpe Brulée begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Crêpe Brulée
(be)

Een mengelmoes van jong en oud Zuid-West-Vlaams talent tovert binnenkort een glimlach op je gezicht in 4AD. De veelzijdigheid van Crêpe Brulée uit zich ook op muzikaal vlak: jazz, folk en rock ’n roll smelten moeiteloos samen tot een bruisend geheel.

In 2014 besloten de jonge Roeselaarse vagebonden Manuel Haustraete en Wim Perneel (cabaretier) papier, pen en gitaar op te pikken om zich volledig over te geven aan hun muzikale oerdrift. De energieke melodieën brengen de humoristische teksten met een revolutionair kantje tot leven.

Deze mannen hadden echter al snel nood aan een vrouwelijke metgezel om de boel wat op te fleuren. Zangeres Greetje Vanfleteren vergezelde de band als enthousiaste frontvrouw: succes verzekerd!

Voeg daar een zinderende sax, een charmante accordeon, strakke percussie en een contrabas als kloppend hart aan toe en Crêpe Brulée anno 2018 is een feit! In huidige formatie bracht de band begin maart het veelbelovende debuut Vilain Garcon uit. De energie van Crêpe Brulée moet je echter vooral live beleven. En dat treft, want jij kan die van op de eerste rij in 4AD aan den lijve ondervinden!

De bandnaam klinkt misschien niet zo smakelijk, maar de humoristische en eigentijds Franse chansons van deze zevenkoppige band worden wél gesmaakt door een groot publiek. Eens opzwepend en afmattend, dan weer ingetogen en verhalend. De band vult vanavond ons hele podium en blaast gegarandeerd ook jou omver.

Cafe con Leche
(be)

Deze vrolijke bende staat voor de vijfde keer op ons podium en daar is een goede reden voor: Cafe con Leche presenteert het publiek vanavond zijn derde album: L’avenir est à nous, waarop de mestizomuzikanten er met glans in slagen de energie van het podium vast te leggen op plaat.

Het elfkoppige gezelschap, met enkele wortels in Diksmuide én in 4AD, verrast met een stevig klinkend album dat opnieuw bol staat van verschillende stijlen, naadloos in elkaar geweven tot een eigen muzikale taal. L’avenir est à nous serveert zowel funky reggae als stroperige swingjazz en intieme chansons, zet de groove met zuiderse rumba en cumbia en barst uit in meeslepende balkan en hevige ska. Zo afwisselend als de muziek is, zo meeslepend en geëngageerd zijn de teksten. Die putten uit thema’s als de liefde en het zwerversleven, verzuring en utopia, vluchtelingen en revolutie: deze band heeft een boodschap én zin om te feesten!

Vette grooves en opzwepende ritmes: Cafe con Leche importeert zuiderse muzikale tradities naar het kille België en is een absolute must voor fans van Les Négresses Vertes, Tryo, Manu Chao en Dusminguet.

Cafe con Leche stond afgelopen jaren op talloze podia in Nederland en België steevast garant voor booty shaking en andere feromoongerelateerde activiteiten. Hun energieke shows leverde Cafe con Leche een ijzersterke livereputatie op. Dat kan je vanavond aan levende lijve ondervinden!