Cafe con Leche + YaGoon

deel een rit op carpool.be

za 14.01.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / YaGoon begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / 2,4 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

YaGoon
(be)

Muzikale invloeden van over de hele wereld komen samen in YaGoon, een groep met als thuisbasis Oostende maar met wortels die alle windstreken uitschieten.

YaGoon vertrekt van traditionele muziek uit verschillende culturen, deconstrueert en vervangt die muziek met een mengelmoes aan instrumenten en invloeden, tot ze met een unieke hedendaagse interpretatie overblijft.

De groep rond trompettist en componist Yamen Martini komt op 14 januari met de “Dabke Sessies” naar 4AD. Dabke is Arabisch voor ‘stampen’ en is een Levantijns-Arabische cirkelvolksdans, heel populair in verschillende delen van het Midden-Oosten. Een stuk muzikaal erfgoed dat onder YaGoon een originele en moderne twist krijgt door de gevarieerde samenstelling van muzikanten en instrumenten.

  • Bandcamp

    YaGoon – Bein el aser wel maghreb

Cafe con Leche
(be)

Opzwepende ritmes, catchy melodieën en pakkende teksten gebracht door tien meesterlijke muzikanten. Een niet te missen feestavond met Cafe con Leche, die exclusief hun 4e album komt voorstellen in Diksmuide!

Een vaste waarde op ons 4AD-podium en dat is helemaal terecht. Cafe con Leche brengt prikkelende deuntjes en zuiderse vibes naar Diksmuide, en geef toe, dat kunnen we hier zo nu en dan wel eens gebruiken.

De tienkoppige band komt op 14 januari het nieuwe album “Le vol suivant” voorstellen op ons podium, een plaat vol reggae, ska, cumbia, afro jazz en chanson. Ze mixen alles samen tot hun eigen interpretatie van de Spaans-Franse musica mestiza, en dat knalt en swingt als nooit tevoren. Niet dansen is geen optie!