Jerry Joseph + Nir Shemmer

deel een rit op carpool.be

za 21.01.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Nir Shemmer begint om 20:30 | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa / 2,60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Nir Shemmer
(be)

West-Vlaams talent met Israëlische roots. Nir Shemmer is een singer-songwriter met een heerlijke americana sound en een uniek stemgeluid.

Nir Shemmer pikte in zijn vroege tienerjaren de gitaar op na het ontdekken van grootheden als James Taylor en Jackson Browne. Na lang broeden en verkennen nam hij in 2020 zijn allereerste single ‘Shaky Ground’ op. Een jaar later zagen ook de prachtige nummers ‘Without It’ en ‘I Don’t Know Just Why’ het levenslicht.

Shemmer maakte een goeie indruk in de voorrondes van Humo’s Rock Rally in 2022 en blijft hard werken en schaven aan zijn sound. Hij komt met zijn voltallige band naar 4AD om ook u ongetwijfeld te overtuigen van zijn kunnen.

Jerry Joseph
(usa)

Een rocklegende die al decennialang onderweg is om zijn muziek te brengen naar alle uithoeken van de wereld. Krachtige, gevoelige en politiek geladen country en americana, een verteller in hart en nieren.

Jerry Joseph is een rock-‘n-rolltroubadour in zijn puurste vorm. In de jaren ‘80 is hij vertrokken uit Los Angeles, meermaals de wereld rondgegaan met zijn gitaar over z’n schouder en nu heeft hij -eindelijk- de plattelandswegen richting Diksmuide gevonden. Zijn carrière leest als een how-to gids voor aspirerende legendes, inclusief donkere periodes, vallen, opstaan en vooral nooit opgeven. Hij brengt rock, country en americana met een rauwe maar gevoelige stem en heeft vertellersbloed dat gutst door zijn hele lijf.

Naast een omvangrijke solocarrière maakt Jerry Joseph ook deel uit van bands als The Jackmormons, Stockholm Syndrome en Little Women. Zijn ontembare goesting om muziek te maken zorgt ervoor dat er bijna geen jaar voorbij gaat zonder nieuw werk. Zijn drang om die nummers overal ter wereld te spelen brengt hem vaak naar Europa en Azië maar ook Afghanistan, Irak, Libanon, India en Israël.

Joseph maakte in 2020 ‘The Beautiful Madness’, een album waar je maar één luisterbeurt voor nodig hebt om overtuigd te zijn van zijn klasse. Een persoonlijke en politiek geladen plaat die klinkt als een heropstanding, alsof Joseph beslist heeft dat alle miserie voorbij is. Vanaf nu preekt hij vanop zijn handgemaakte podium zijn hard verdiende menigte toe.

Producer van het album is Patterson Hood, bekend van The Drive-By Truckers die ook meespelen op het album. Hij noemt Joseph “één van de beste live-artiesten die ik ooit gezien heb (…) al heel lang één van mijn favoriete songwriters”. Op 21 januari staat de legende himself op ons podium, een niet te missen passage van één van de meest ondergewaardeerde en hardwerkende artiesten in de business.