Cocaine Piss + Elefant + Darqo

deel een rit op carpool.be

vr 28.10.2016

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om | ► 5 € Korting / 7 € VVK / 9 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Darqo
(be)

20.30

Darqo, met leden van MIAVA en wijlen Mindstab, is een vierkoppig noise-, doom-, sludgecollectief met voeten diep in de West-Vlaamse aarde!

Lichtervelde: bands als Mindstab en MIAVA bewezen al dat het dorpje meer is dan een spoorwegknooppunt. De welriekende West-Vlaamse boerenlucht levert ook zuurstof aan spannende acts in het zwaardere genre, en de nieuwste telg Darqo zet die gitzwarte traditie gretig verder!

Met Darqo slaan ex-Mindstab leden Bjørn Bossu (die nog exposeerde in ons 4AD-café), Francis Borlé en Niek Devos de handen in elkaar met Jelle Reynaert (MIAVA) en Thomas D’Hondt. Hun donkere sludge broeit, kolkt, en borrelt als muzikaal magma dat zich langzaam maar zeker een verschroeiende weg baant naar je oren. Dit najaar verschijnt hun eerste release: ‘Nights In The Scullery’ – een 45 minuten durende, ruwe, spontane en organische trip! Darqo staat vanavond trouwens niét op het podium: op eigen vraag spelen ze op de begane vloer, tussen het publiek. Bovenaards, maar met de voetjes op de grond?

Elefant
(be)

21.30

Nieuwe band met leden van The Van Jets, Drums Are For Parades en Waldorf: 4AD presenteert Elefant! Een must see: hun sound balanceert tussen kraut-, sludge-, en slurfrock, en is hoogst besmettelijk (aan de stage-outfits te zien)!

Wolf Vanwymeersch (The Van Jets), Maarten Flamand (Antler King), Mario Govaert (‘t Schoon vertier) en Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards) vinden elkaar in een fascinatie voor weirde invloeden en gooien sinds 2014 krautrock, mathrock en Oosterse tierlantijntjes in de blender: Neu! meets Slacktone meets Diamanda Galas meets Mykki Blanco meets Magma.

De Morgen noemt Elefant ‘als een nachtmerrie van pakweg Mauro Pawlowski: vier krijtwitte wezens die een hoop heerlijke teringherrie voortbrengen en tussendoor je wijk laten kennismaken met het begrip pyromanie.’ Compleet kierewiete, buitenaardse muziek, dus. ‘Elefant is wat er gebeurt als je de gebroeders Grimm op een dieet van paddenstoelen en liters absint zet.’ Elefants eerste EP heet ‘Nordic Tanzen Am Sonntag’. Een titel waaruit wij begrijpen: losgehen!

Cocaine Piss
(be)

22.30

Fans van gore punk, wij presenteren u ihkv Autumn Falls: Cocaine Piss uit Luik. Frontvrouw Aurélie Poppins en haar trawanten namen hun debuut op met levende legende Steve Albini. Het resultaat heet ‘The Dancer’ (uit in oktober), en is een splinterbom if ever there was one. Korte, snedige, hectische, compromisloze, vuile noise met de middelvinger hoog opgeheven!

Cocaine Piss’ eerste single ‘Sex Weirdos’ (uit op 7” bij Hypertension Records) vliegt sneller voorbij dan een gemiddelde tienerwip – eventjes knipperen met de ogen en de volle vijftig seconden zijn gepasseerd. Clichés als ‘kort’ en ‘snedig’ zijn zelden zó toepasselijk geweest om een groep te typeren. Op de b-kant van hun eerste 7”-single vinden we trouwens Mauro Pawlowski en Dennis Tyfus terug, die zich allebei aan een Cocaine Piss-cover wagen en aldus een adelbrief van jewelste afleveren. Als u ons niet gelooft, neemt het dan van Pawlowski en Dennis Tyfus aan: Cocaine Piss staat aan de rand van een heel grote carrière!

Concerten van Cocaine Piss razen voorbij als een Japanse kogeltrein, en duren zelden langer dan twintig minuten. Pas op: verlaat de zaal niet, of u mist dé revelatie van de Belgische noise-scene!