Conan + Hemelbestormer

deel een rit op carpool.be

vr 23.05.2014

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Conan
(uk)

De Britten van Conan trekken op oorlogspad met dreunende riffs, dreigende grunts, vervormde bassen en slepende drums. Een almachtig geluid met berekende mokerslagen.

Conan produceert een almachtig geluid vol berekende mokerslagen. De Britten zegevierden al op Roadburn, waar ze straks voor een tweede maal mogen aantreden, en zijn deze zomer ook op een van de Hellfest podia terug te vinden. Conan speelde in het verleden al supports voor Sleep, Eyehategod en Ramesses, maar trekt voortaan alleen op oorlogspad met een wapenarsenaal aan dreunende riffs, dreigende grunts, vervormde bassen en slepende drums. Het power trio heeft zich de voorbije jaren keihard naar boven gewerkt en bevindt zich intussen op de eenzame hoogtes van de scene. Daar zit hun van doom gesatureerde minimalisme voor iets tussen, dat we vertaald zagen in hun indrukwekkende debuut Horseback Battle Hammer en de verstommende split EP met Bongripper. De muziek van Conan is van een barbaarse logheid en zal al gauw een hele generatie liefhebbers van het genre op de knieën krijgen. We horen referenties aan oudere doompioniers als My Dying Bride en Anathema, maar ook aan de vervormde en lage drones van Earth en Sunn O))). Meeslepend in de ware zin van het woord!

Hemelbestormer
(be)

Hemelbestormer is een nieuwe sludge/doom/ambient band samengesteld uit oudgedienden uit de scene (onder meer leden van Serpentcult en Gorath).

Hemelbestormer heeft zijn naam niet gestolen. De vijf individuele bandleden kunnen prat gaan op goedgevulde carrières in diverse regionen van de metalscène. Als oudgedienden kennen ze het alfa en het omega van de zware metalen maar hebben ze nog niets aan idealisme ingeboet. Hun verworven vaardigheden en hun gedrevenheid versmelten naadloos in dit nieuwe project. De heren kennen overigens de kneepjes van het vak want met hun vorige bands Serpentcult en Gorath toerden ze doorheen heel Europa en in de States.
Hemelbestormer heeft roots in de black metal, sludge en hardcore, stuk voor stuk invloeden die nog steeds te detecteren zijn in hun muziek. Het debuut van Hemelbestormer komt in maart uit op ConSouling Sounds (o.m. ook Syndrome en The Black Heart Rebellion) en is een split met het Italiaanse shoegaze collectief Vanessa Van Basten. Hemelbestormer is klaar om onze oren en onze ziel te overladen met spannende en donkere sludge als ware predikers van de muzikale revolutie.