Cool Abdoul – Stad Onderstroom 2022

deel een rit op carpool.be

za 20.08.2022

| ► deuren open: 21:30 uur / Cool Abdoul begint om 22:00 | ► | ► Zittend evenement |

openluchtfilm @ Oud Financiengebouw

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities en eetcultuur. Voor Stad Onderstroom 2022 bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Diksmuidse Filmclub, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in het voormalige Financiëngebouw (Woumenweg/Pluimstraat).

Cool Abdoul
(be)

Stad Onderstroom? Dat zijn ook heerlijke films in openlucht op een unieke locatie, met smaak gekozen door de Diksmuidse Filmclub. In 2021 brengt regisseur Jonas Baeckeland het waargebeurde verhaal van de beruchte Gentse bokskampioen Ismaïl “Cool” Abdoul (Nabil Mallat). Van recht naar top tot een neerwaartse spiraal… 

Alles lijkt mee te zitten voor Gentenaar Ismail Abdoul: door zijn talent als bokser haalt hij de Belgische top en in de liefde vindt hij zijn soulmate Sylvie (Anemone Valcke). Daarnaast werkt hij als portier in het nachtleven en ook hier klimt hij steeds verder op. Hij wordt een levende legende in en buiten de ring. Maar samen met het succes komen de problemen, wanneer hij steeds meer verstrikt raakt in een web van leugens en geweld. Hij zal het ultieme gevecht moeten aangaan: dat met zichzelf.