Astronaute + Daniel Norgren

deel een rit op carpool.be

za 06.02.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Astronaute
(be)

21.00

Astronaute is de nom de plume van Myrthe Luyten en zachtjes schuifelend verovert ze steeds meer harten met haar wonderlijke fluisterfolk.

Geïnspireerd door hersenspinsels, nachtelijke gesprekken en vervlogen herinneringen herleidt Myrthe muziek tot al zijn indrukwekkende eenvoud. Klinkt als? De eenvoud van Feist, de weemoed van Beach House of het lo-fi geluid van Bon Iver of Nick Drake, maar vooral aan zichzelf. Myrhte zweeft rond in het universum van Mad About Mountains, Isbells, Marble Sounds en Bearskin en brengt met hulp van Gaëtan Vandewoude haar solo-debuut ‘Myriad’, vijf delicate kantwerkjes van songs, uit op Zeal Records.

In 2012 was ze finaliste tijdens de 4AD-vi.be residence en ze verzorgde in 2013 het voorprogramma op het 4AD-podium van Tony Dekker (Great Lake Swimmers). Een artieste die 4AD goed in de gaten houdt en we zijn dan ook zeer benieuwd naar haar nieuwe werk dat Myrthe tijdens deze avond zal voorstellen.

Daniel Norgren
(se)

22.00

De Zweed Daniel Norgren doet je adem stokken: lo-fi rural blues met melancholische melodieën, afgekloven gitaar- of orgelpartijen en een beklijvende stem. De singer-songwriter kruipt met  zijn zevende plaat ‘The Green Stone’ alweer een stukje dieper onder de huid.

 

Op Norgren’s voorlaatste worp, ‘Alabursy’, ontdeed de Zweed zich van alle opsmuk. Opgenomen bij hem thuis in het landelijke Boras op een aftandse viersporenrecorder, is ‘Alabursy’ een oefening in onthechting. Sobere nummers, bevolkt door afwezige geliefden en het Scandinavische landschap, werden geregistreerd als kale spookballades. Op het indielabel Superpuma brengt de Zweedse bard in oktober 2015 zijn zevende plaat ‘The Green Stone’. Pure en oprechte muziek met referenties aan de akoestische Neil Young, Bonnie Prince Billy of The Tallest Man On Earth, die eerder Norgren uitnodigde als zijn voorprogramma. Authenticiteit troef bij de kwetsbare nummers van Daniel Norgren en dat al sinds 2006. Wie treurt om het heengaan van Duyster, kan uithuilen op de schouder van Daniel Norgren.

Norgren staat na passages op End Of The Road, Into The Great Wide Open, Le Guess Who?  en de AB Club met zijn pakkend oeuvre op ons eigenste 4AD-podium.