De Dolfijntjes + Steven H

deel een rit op carpool.be

vr 19.04.2013

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

De Dolfijntjes

(be)

De Dolfijntjes zijn terug, hoera! In 2013 zetten ze feestelijk hun twintigjarig bestaan in met een heuse Tournee Jubilee langs de grote (festival)podia. Hun voorkeur gaat uit naar plekken die zelf ook iets te vieren hebben, en laat dat nu net het geval zijn met 4AD. Geen beter plan dus om ‘25 jaar 4AD’ extra cachet en couleur locale mee te geven, dan met de première van deze nieuwe Dolfijntjesshow!
De Dolfijntjes is het turbo-balorkest rond acteurs Wim Opbrouck (In de Gloria, Het Eiland, De Ronde, etc.) en Wim Willaert (Ex-Drummer, 22 mei en recent nogOffline), die beide schitteren als accordeonisten en zangers/volksmenners. Ze maken de meest onmogelijke medleys en staan steevast garant voor een streepje gesofisticeerde ambiance. Pure onversneden rock-‘n-roll op trekzak, jawel! Hier en daar sneuvelt er al eens een West-Vlaams of een ander muzikaal monument in de mix, maar dat deert niemand, om nog laar te zwijgen van de dialectische uitspattingen uit het Zuiden van onze provincie! De Dolfijntjes groeiden met de verschillende 4AD locaties mee. We mochten ze al eens verwelkomen in ’94 en ‘97 in respectievelijk de ‘Westlaan’ en de ‘ouwe 4AD’. Hoog tijd dus om het kot op stelten te zetten in de ‘Kleine Dijk’ met een mix van oud en nieuw werk.

Steven H

(be)

Steven H brengt hiphop voor mensen die verder durven kijken dan het cliché van de rapper gehuld in pet en wijde broek. Verwacht u niet aan Ho’s of Blings, want met 50 Cent heeft hij evenveel gemeen als de paus met een tafelkleed. In 2010 haalde hij zowat alle nationale media met de videoclip van zijn eerste single ‘t Zit tegen die hij deels filmde op zijn werk, nota bene de Kanselarij van de Eerste Minister. Zijn bazen konden er niet mee lachen, maar in één trek gooide hij meteen ook het cliché van de grijze ambtenaar overboord. Vorig jaar was hij een van de meest besproken kandidaten van de talentenshow Belgium’s Got Talent en wist hij zelfs jurylid Karen Damen omver te blazen. Tijdens zijn nooit minder dan legendarische optredens sneuvelt er al eens iets op of naast het podium en blijft het publiek steevast compleet verbouwereerd achter. Strak in het pak ontketent hij een immense energie en verrast hij met gevoelige en universele teksten alsEenzaamheid, Noar de kloten, Geen lief en zeer an min moage. Vanavond komt de Kasterse hiphopper voor de tweede maal langs in 4AD en ditmaal met een zangeres en een nieuwe plaat onder de arm!