Dealer – Stad Onderstoom 2022

deel een rit op carpool.be

za 30.07.2022

| ► deuren open: 21:30 uur / Dealer begint om 22:00 | ► | ► Zittend evenement |

openluchtfilm @ Oud Financiengebouw

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities en eetcultuur. Voor Stad Onderstroom 2022 bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Diksmuidse Filmclub, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in het voormalige Financiëngebouw (Woumenweg/Pluimstraat).

Dealer
(be)

Stad Onderstroom? Dat zijn ook heerlijke films in openlucht op een unieke locatie, met smaak gekozen door de Diksmuidse Filmclub. De Belgische film ‘Dealer’ (’21, Jeroen Perceval) vertelt over 14-jarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. 

De 14-jarige Johnny woont in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie en werkt als loopjongen voor een lokale drugsdealer. Hij droomt van een beter leven, weg van de instelling en weg van de drugs. Wanneer de bekende acteur Anthony een vast klant wordt, ontstaat er een bijzondere band tussen hen beiden. Want zowel Johnny als Anthony willen dolgraag hun leven een andere wending geven.

In zijn regiedebuut Dealer mengt regisseur-scenarist Jeroen Perceval twee werelden: enerzijds de film- en theaterwereld en anderzijds het Antwerpse straat- en drugsmilieu. Het resultaat: een frenetieke filmische cocktail. Je zal topacteurs Ben Segers en Bart Hollanders nooit nog op dezelfde manier bekijken!