Eyemèr + Jawhar

deel een rit op carpool.be

vr 29.07.2022

| ► deuren open: 16:30 uur / Eyemère begint om 17:00 | ► | ► Zittend evenement |

openlucht concert @ Blankaart Woumen

GRATIS concert.
Breng je picknick, drank en stoeltje mee en schrijd neer in het Natuurdomein De Blankaart voor gezellige concerten in een prachtig kader.

ism Provincie West-Vlaanderen.

Eyemèr

(be)

Troostende indie singer-song voor misfits en outcasts, Eyemèrs muziek verhaalt oprecht en onomwonden over de zoektocht en vinden van hun genderidentiteit.

Eyemèr, de artiestennaam van Arlo Devreese, bouwt al bijna tien jaar aan een duurzaam en eigenzinnig pad in de Belgische muziekscène. De singer-songwriter behaalde in 2014 de finale van Humo’s Rock Rally, waarna hun debuutalbum Temporarily Colourblind in ’16 gereleaset werd. Supports voor bands als Marble Sounds, Isbells, Chantal Acda, Astronaute en Mad About Mountains volgden. Ondertussen brengt Devreese reeds hun derde EP Transition Town uit, vol zelfvertrouwen en een oprecht activisme. Eyemèrs fragiele muziek straalt in hetzelfde universum van Soko, Daughter, Bon Iver en Waxahatchee: daar waar een uitgesproken eerlijkheid, een unieke stem, krachtig songschrijvershap en een melancholische lo-fi sound elkaar vinden.

Met Transition Town vertelt Eyemèr over hun mentale en fysieke transitie. Eyemèr wil herkenbaarheid creëren in muziek voor andere transgender personen, het stigma rond mentale gezondheidszorg aankaarten en deze thema’s bespreekbaar maken. Laten we in de Blankaart luisteren en meevoelen met deze unieke en intieme indiefolkartiest…

Jawhar
(be)

Dreamrock meets châabi, een Arabisch folkgenre… De Belg met Tunesische roots Jawhar drukt de pauzeknop van de wereld heel even in, met zijn ingetogen stem en sober geschilderd arcardisch universum. 

Muzikant/acteur Jawhar Basti put uit zijn Tunesische roots en vermengt deze met de muziek van helden als Nick Drake tot een volstrekt unieke, zijdezachte sferische folk. Fragiel en voldragen, en met een intense sombere schoonheid…  Jawhars warme troostende stem zingt in het Arabisch, maar zijn muziek steekt evengoed vol Westerse klanken en grooves waardoor zijn sfeerwereld aanleunt aan bij de trage schoonheid van Timber TimbreTindersticks, Smog of een ingetogen Mark Lanegan. Jawhar was terecht één van de revelaties op Transmusicales 2019, hét Franse showcasefestival voor nieuw talent.

In zijn nieuwste album Tasweerah (letterlijk: ‘projectie van de geest’) schakelt Jawhar tussen tederheid en duisternis, met een stem vol passie en authentieke finesse als dragende factor. Met muzikanten aan zijn zij als pianist Eric Bribosia, bassist Yannick Dupont (die bijklust op toetsen, trompet en percussie) en multi-instrumentalist Louis Evrard, toont Basti dat hij op geheel eigen wijze kleur geeft aan soms vlakke muzikale landschap. In de Blankaart staat hij solo. Dat heet dan: een ontdekking.