Dominic + The Shadow Machine

deel een rit op carpool.be

vr 22.07.2022

| ► deuren open: 16:30 uur / Dominic begint om 17:00 | ► | ► Zittend evenement |

openlucht concert @ Blankaart Woumen

GRATIS concert.
Breng je picknick, drank en stoeltje mee en schrijd neer in het Natuurdomein De Blankaart voor gezellige concerten in een prachtig kader.

ism Provincie West-Vlaanderen.

Dominic
(be)

Grungy akoestische songersing met maatschappelijk verantwoorde teksten: Dominique de Ruyter, laat zijn gitaardemonen de vrije loop als Dominic. 

De blindgeboren Torhoutenaar Dominique de Ruyter een gepassioneerd muzikant noemen, is meer dan een understatement. Op zijn eerste communie kreeg hij een drum en keyboard voorgeschoteld, en sinds die dag schrijft Dominique zijn eigen songs en vormt muziek zijn broodnodige uitlaatklep. Na talrijke projecten en verschillende bands zoals Stoned Pony en Salvador Statement staat Dominique in de Blankaart als soloartiest onder de naam Dominic.

Dominic werd duidelijk grootgebracht op een streng dieet van classic grunge als  Nirvana, Silverchair of Soundgarden, en dat is te horen zijn jongste EP Atlas! De grungy emotionele gelatenheid in een song als Still Waters, of zijn raspige cover van Breed tonen ’s mans hang naar het betere gitaarwerk.  Naast een muzikaal talent beschikt Dominic ook over een zeer uitgesproken pen, getuige zijn eigen nieuwe dichtbundel. Kortom een getalenteerde kerel die veel in zijn mars heeft. Benieuwd.

The Shadow Machine
(be)

Een doorleefde bariton, melancholische schaduwse gitaren, intimistische teksten… The Shadow Machine, het jongste geesteskind van Jo Geboers, bouwt een sober somber universum, waar het licht zachtjes doorsijpelt. 

Na een vruchtbaar traject met zijn Geboers eerste band Low Land Home (in 2019 nog te zien op het 4AD-podium) fabriceert hij nu emotionele muzikale silhouetten met The Shadow Machine. In de eenzaamheid en afzondering van de eerste lockdown ontstonden deze schimmen, in 2022 zagen ze het levenslicht met The Shadow Machine’s eerste EP Cities Of Light. Luister naar Blind, en zweef mee in de in tristesse gedrenkte stem van een hypnotiserende Geboers. Met Geboers als vocaal stiefbroertje van mede-treurwilgen Nick CaveMatt Berninger (The National) of Stuart A. Staples, omringt door topmuzikanten als Wannes Nimmegeers (Quasiland), Dennis Mahieu (Rhinos Are People Too, Izomo, Cloudy-Oh…) en Guillaume Trotta (Izomo), excelleert The Shadow Machine in de sfeerschepping van een oprechte duystere wereld, die de blik naar binnen richt.

Maar daar waar schaduwen zijn, is er ook licht, en dat is ook niet anders met The Shadow Machine. Geboers stipt steeds lichtpuntjes aan, boodschappen van hoop, zoals in zijn ‘I’ll get my thoughts together soon‘ uit Disengaged. Als een echte poëet omarmt Geboers zijn kwelgeesten en kwetsbaarheden, en verklankt deze als muzikale schaduwen over het publiek.

  • Facebook

    Facebookpagina  The Shadow Machine