Dez Mona (try-out)

deel een rit op carpool.be

za 08.10.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Dez Mona begint om 20:30 | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3,60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Dez Mona
(be)

Al voor de vierde keer mag Dez Mona met hun bucolische rock-’n-roll 4AD transformeren in een wijnrode schouwburg, waar dramatische theatraliteit en verstilde schoonheid elkaar omarmen.

Dez Mona, dat is hartverscheurende passie op een rock-‘n-rollbedje of opera gegoten in een popsong, maar bovenal het project van Gregory Frateur, de charismatische en bezwerende stem die de signatuur van Dez Mona vormt. De voorbije twee decennia zat de band duidelijk niet stil. Nog geen jaar na Lucy, een werelds oratorium in samenwerking met het Antwerpse BOX (echte de moeite om te checken die plaat!) komt de BVBA Frateur alweer op de proppen met het kosmopolitische Loose Ends, ondertussen al de negende langspeler van de band. En waarachtig, op Loose Ends laat de band zich van hun meest opgewekte kant zien.

Met gitarist Sjoerd Bruil en accordeonist Roel Van Camp ‘in charge’ als componisten en nieuwkomer drummer Karel De Backer (Dead Man Ray, Flip Kowlier…) treedt Dez Mona uit zijn comfort zone: denk minder donkere ballades, maar meer rechttoe rechtaan popsongs. Hoekige funk wordt afgewisseld met stuiterende discopop, de lyrics zijn simpel en ‘in your face’ en De Backers nimmer aflatende groove zorgt voor een lekkere extra punch. Multi-instrumentalist en ex-Dez Mona’ist Tijs Delbeke tekende voor de productie. Met Loose Ends gaat Dez Mona back to basics, maar vreest niet, dankzij Frateurs unieke stem en artistieke visie, is Loose Ends ook helemaal vintage Dez Mona.