Exit Verse + Joe Speedboat

deel een rit op carpool.be

vr 08.05.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Exit Verse
(us)

Geoff Farina trok in 2005 de stekker uit het schitterende jazzrocktrio Karate. Maar na tien stille jaren laait het heilige vuur uit de jaren 90 weer op. Farina mismeestert opnieuw luide gitaren en spuwt als vanouds stevige anthems uit met de enige échte opvolger van Karate: Exit Verse!

Na Karate is Farina uiteraard niet stil blijven zitten: hij tourde met Chris Brokaw (Codeïne en Dirtmusic), bracht drie platen uit met Glorytellers, speelde honderden soloshows in Europa en de Verenigde Staten en bleef intussen muziekgeschiedenis doceren in de States.

Een korte passage bij Bando, een improcollectief uit Chicago, liet hem enkele oude vrienden herontdekken: zijn collectie elektrische gitaren aan de muur. Met John Dugan (Chisel, Edsel) op drums en Pete Croke (Brokeback, Tight Phantoms) op bas is Exit Verse het stevigste wat Farina in twee decennia tijd heeft afgeleverd: hoekige ritmes, vinnige gitaarpartijen en catchy rock-‘n-roll die teruggrijpt naar de classic rock uit zijn jeugd. Resultaat is een ‘debuut’ dat niet verbleekt naast het meest urgente van Karate.

Na drie passages met Karate en twee solopassages is 4AD vereerd om het nieuwe project van deze duizelingwekkend getalenteerde songschrijver en muzikant te kunnen ontvangen!

Joe Speedboat
(be)

Joe Speedboat speelt rammelende lof-fi in de beste huis-tuin-en-keuken filosofie. Schijnbaar tomeloze – doch goed doordachte – herrie, waarvoor zelfs Lou Barlow nederig het hoofd zou buigen.

Ingelmunstenaar Jelle Vanlerberghe is wat je een laatbloeier noemt. Zijn tienerjaren en een groot deel van zijn twintigerjaren bracht hij op zijn slaapkamer door met luisteren naar lo-fi, garagerock en kraut, met boeken verslinden en intussen zich lavend aan de lokale goederen van brouwerij Van Honsebrouck.

Het was pas kort voor zijn dertigste dat hij na een optreden van Sebadoh durfde te bekennen dat hij in die slaapkamer ook nummers schreef. Steve Marreyt (ex-Sylvester Anfang) en Wim Lecluyse (Circle Bros) profiteerden er prompt van om hem tot voorman van een nieuwe band te bombarderen, eentje waarin hij zijn liefde voor groepen als Beat Happening, Young Marble Giants en Dead Moon stevig kon botvieren.

Drie jaar later is Lobke D’Hespeel (Mote) drumster van dienst. Ondertussen staat er een titelloze 7”, enkele tapes en een pak optredens op ondermeer Incubate en met legendes als Supreme Dicks op de teller. Voor dit jaar staan twee nieuwe vinyl-releases op stapel. En een passage langs het 4AD podium!