Fernant Zeste Trio & Broke Ass Benny

deel een rit op carpool.be

vr 03.07.2020

| ► deuren open: 20:00 uur / Het concert begint om 21:00 | ► | ► Zittend evenement |

openlucht concert @ 4AD

Fernant Zeste Trio featuring Broke Ass Benny
(be)

Gitaar omgord, micro ingeplugd: singer-songwriter Fernant Zeste – na 3 maanden coronastilte- smeert zijn bluesy stem, haalt er zijn vrienden bij en trakteert jullie op een zomerse vrijdag du jamais vu.

Het voorjaar was lang en stil, ook voor de Gentse Fernant Zeste. Met zijn in bluestranen gedrenkte indiesongs doorkruist hij al tien jaar Europa, omringd door gelijkgestemde zielen en zielsverwante stemmen. Onder invloed van The Black Keys, R.L. Burnside, Jon Spencer, PJ Harvey en zijn Grote Held Dan Auerbach pent Zeste – sinds zijn debuut Live at De Loge (’11) – zijn dagelijkse besognes neer in de betere song.

Wellenaar Fernant Zeste, in het dagelijks leven beter gekend als Jonathan Scheerlinck, leerde de live performance-stiel zij aan zij van collega singer-songwriters al Bruno Deneckere en Tiny Legs Tim. Onder muzikaal toezicht van Zeste, gezegend met een kwetsbaar gemoed en een flinke baard, en zijn vrienden Tom De Wulf, Olivier Vander Bauwede en Broke Ass Benny, zullen we ons op vrijdagavond 3 juli terug laven aan elkaars fijne gezelschap, de neergaande zomerzon op het 1.5AD-terras en verbroederen op een sfeervolle soundtrack van heerlijke indieblues…