Golden Hours + DREUN XL

deel een rit op carpool.be

za 03.06.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / DREUN XL begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,2 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

DREUN XL

Meer dan een rockgroep. Een luid bondgenootschap, oprecht en uit de buik.

De noiserock groep DREUN werd in 2017 in de ateliers van Tordale, voorziening voor mensen met het vermoeden van een verstandelijke beperking, in Torhout opgericht door gitarist/drummer Keanu Dewilde. Hij bracht een zevental muzikanten samen voor eerlijke muziek zonder franjes. Door een tragisch ongeval kwam Keanu te overlijden. De groep bleef verweesd achter tot gitarist Jonas Messelier de muzikanten onder zijn hoede nam.

KRANKLAND (Thomas Werbrouck), muzikant die steeds gretig de grenzen van het muzieklandschap opzoekt, kwam in 2021 de rangen vervoegen en sleutelde samen met de groep aan nieuwe composities. Deze DREUN XL incarnatie met 11 muzikanten resulteerde in ‘Dewilde Superheld’. Een album met psychedelische, bezwerende songs en een sound die bij momenten kosmische proporties aan neemt.

Spacy, trippy keys en een schreeuwerige zwerm uitwaaierende gitaren worden bij mekaar gehouden door een batterij repetitieve percussie en een fundament van donderende bassen. Zowel de rauwe energie van The Stooges, de loden zwaarte van Black Sabbath als het universum van GOAT weergalmen in de sound van DREUN XL. Muziek van en voor ongefilterde superhelden.

DREUN XL bestaat uit:

Michael Van Der Elst: vocals en drums / Marnix Bolle: vocals en percussie / Rudy Torreborre: drums / Thomas Werbrouck: gitaar / Jonas Messelier: gitaar / Bjorn Naeyaert: microkorg en sampler / Christiaan Volckaert: chaospad en percussie / Steven Mortele: percussie en vocals Yamen Martini: trompet / Dieter Debruyne: basgitaar / Elie Decock: basgitaar / Marino Ramboer: percussie

Golden Hours
(de/be)

Donkere, hypnotiserende en aanstekelijke rock-‘n-roll met leden van o.a. The Brian Jonestown Massacre, Gang of Four, Tricky, Fifty Foot Combo en The Fuzztones.

Golden Hours ontstaat wanneer gitarist Rodrigo Fuentealba (50 Foot Combo, Manngold, La Gauche) – toen op tournee met The Fuzztones – de drummer van Gang Of Four, Tobias Humble, tegen het lijf loopt. In de shuttle van de luchthaven naar het hotel waar ze allebei overnachten, beslissen ze om een nieuwe band te starten. Ze spreken af in Berlijn, en krijgen daar het gezelschap van Brian Jonestown Massacre-gitarist Hákon Aðalsteinsson. Ook Wim Janssens, die eerder samenwerkte met Tricky en Joy Wellboy, vervoegt de groep.

Het titelloze debuutalbum klinkt alsof de mannen al jaren samen in Golden Hours spelen en ademt ruwe rock-‘n-roll. De eerder geloste single ‘Dead On’ is er zo eentje die je meteen een tweede, derde en vierde keer wil afspelen. Vakmanschap, met een hele grote V.

Wim Janssens over het project: “De muzikale achtergrond van elk lid is behoorlijk breed, maar op de een of andere manier is er een vrij duidelijke definitie van hoe onze muziek zou moeten klinken als we samenkomen. Er is een mooie frictie tussen het geluid dat we produceren en de liefde voor melodie die op het juiste moment lijkt te overheersen. Er lijkt nooit een gebrek aan ideeën te zijn als we samenkomen. In stilzwijgend overleg wordt elk idee uitgeprobeerd en in een mum van tijd verder uitgewerkt tot een liedje of overgeslagen. Er wordt geen tijd verspild. Het gaat allemaal vrij automatisch.”