Het Kraterfront

deel een rit op carpool.be

za 10.06.2017

| ► deuren open: 22:00 uur / het event begint om 22:20 | ► | ► |

Belangrijk bericht: alle parkeerfaciliteiten voor Het Kraterfront zijn inmiddels volzet. Wie geen parkeerreservatie heeft, zal op de reguliere weg dienen te parkeren op zo’n 30 minuten wandelafstand van de evenementensite.

Het Kraterfront

Het Kraterfront is het beklijvende openingsevenement van GoneWest op 10 juni 2017 ter herdenking van de Mijnenslag.

Het Kraterfront is een artistieke beeld- en geluidshappening waar het gelittekende landschap van het Heuvelland, en elf van zijn kraters, een hoofdrol krijgt. Kunstenares Shelbatra Jashari tekende voor het beeldende luik. Met 2100 kaarsen, gemaakt door alle West-Vlaamse lagere scholen, bijzondere belichting, videoprojectie en haar eigen Kosovaarse achtergrond brengt ze een serene maar intense ode aan het slagveld en de slachtoffers van toen. De verzwelgende muziek van postrocklegendes Godspeed You! Black Emperor zorgt voor een live soundtrack bij dit unieke herdenkingsevenement.

Ism Gemeentes Heuvelland en Mesen.

Het Kraterfront wordt voorafgegaan door de gratis concerten Zero Hour, een organisatie van gemeentes Heuvelland en Mesen.

GoneWest is het artistiek herdenkingsprogramma van Provincie West-Vlaanderen. Muziekclub 4AD en Festival Dranouter vormen de kennispartners voor de muzikale en participatieve evenementen van GoneWest.

Godspeed You! Black Emperor
(ca)

22.00

Sinds 1994 bezweert de legendarische Canadese oerpostrockband Godspeed You! Black Emperor hun trouwe publiek met uitgesponnen, bijna apocalyptische soundscapes. Op 10 juni komen zij nieuw werk voorstellen voor de herdenking van de Mijnenslag, in het kader van het artistieke herdenkingsevenement van Provincie West-Vlaanderen GoneWest.

Godspeed You! Black Emperor is episch, tijdloos en primair. De langzaam opgebouwde instrumentale en repetitieve composities, die vaak dichter aanleunen bij minimalisme en jazz dan bij pop & rock, ontrafelen zich als een verhaal van these en antithese, maar hun auditieve hallucinaties bereiken steeds een alomvattende catharsis. De band dompelt zijn publiek onder in een verzwelgende zee van geluid: gitaren verdrinken in galm en distortion, drums galopperen met de moed der wanhoop langs uw trommelvliezen heen, violen laten bezwerende klaagzangen horen. Tussen deze storm van opwinding en angst kringelt schoonheid omhoog, als een loeiende sirene in een duistere nacht.
Voor GoneWest laten ze zich inspireren door de Mijnenslag, en brengen ze deze nieuwe compositie live in première in het gelittekende landschap van het Heuvelland