Ingrid Nomad + De Klap (Miguel Bouttry & Myrddin De Cauter)

deel een rit op carpool.be

za 13.10.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om 20:30 | ► / 15 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

25e concert de FOT’Oeil

De FOT’Oeil, het fotografiemuseum uit Sint-Jacobskapelle, waar genieten centraal staat, is ondertussen al drie jaar actief langs de oever van de Ijzer. Hun 25e concert wordt een unieke jubileumavond in 4AD.

Tickets via De FOT’Oeil of 2marc@skynet.be.


De Klap
(be)

Vertelconcert van Miguel Bouttry en Myrrdin De Cauter

Westhoekchroniquer Miguel Bouttry en flamencovirtuoos Myrrdin De Cauter brengen een literair muzikale avond over onvoorwaardelijke liefde, oorlog en trauma met het vertelconcert De Klap.

‘Ik zie je graag…’, fluisterde ze hem toe.

Hij rechtte zijn rug, gaf haar een lange kus op haar voorhoofd en snoof haar geur diep op. Alsof hij op die manier een stukje van haar wou meenemen naar het front. 

Hij zette twee stappen achteruit en draaide zich dan om. Weg van haar.

Vanuit zijn geliefkoosde biotoop, schreef meesterverteller en fervent 4AD-bezoeker Miguel Bouttry een tijdloos liefdesverhaal, over een jonge man die zijn geliefde moet achterlaten om naar een oorlog te trekken. Met zijn debuutnovelle De Klap schuwt Rent-A-Guide Miguel, ondertussen gepokt en gemazeld in de vertelkunst en geliefd mediafiguur, de grote thema’s niet, en ambieert hij niet minder dan hoogspanning op uw gemoed.

Virtuoos gitarist Myrrdin De Cauter componeerde de beklijvende soundtrack voor dit vertelconcert, in een uniek samenspel met Bouttry’s woorden. De Cauter is niet minder dan een fenomeen in het hedendaagse muzieklandschap. Hij leerde de kneepjes van het flamencovak bij grootmeesters Manolo Sanlucar, Gerardo Núñez en Rafaël Riqueni en ondertussen staat hij op speeddial als Gabriel Rios, Jef Neve of Karim Baggili een flamencogitarist kunnen bezigen. Bij De Cauter versmelten technische virtuositeit en lyrische dramatiek tot één subliem symbiotisch geheel.

U weze gewaarschuwd: Miguel Bouttry schreef een boek, en hij deed dat goed

  • bekijk video

    Focus/WTV: Miguel Bouttry stelt nieuw boek De Klap voor


Ingrid Nomad
(be)

Ingrid Nomads zachte mix van jazz, soul, pop en rock, beroert het hart. Een meeslepend vocaliste, brengt emotie met de grote E.

Tijdens deze unieke avond, ism De Fot’Oeil, stelt Ingrid Nomad haar tweede album voor. Haar vorige langspeler, We Are One, kon rekenen op samenwerkingen met bassist Sal La Rocca (Vaya Con Dios), de Bulgaarse pianiste Sabin Todorov, percussionist Stephan Pougin en celliste Annemie Osborne. Met We Are One, beklijfde Nomad de luisteraar met haar softjazz, ondergedompeld in een flinke dosis zoet mysterie en haar helderwarme stem.

Voor haar tweede album wandelt Nomad verder op haar subtiele, sferische pad waar verfijnde arrangementen en wondermooie melodische lijnen doorheen meanderen. Met het credo ‘Muziek is een emotie’ onder de arm, neemt Nomad je mee naar haar wereld, waarin muzikale zielsverwanten als Joni Mitchell, Sade en Carole King vertoeven. Nomad nam deze keer zelf compositie, arrangementen en produktie onder handen, de mixing wordt uitgevoerd door Pascale Snoeck en Andrew Stephen (Eightfold Studios in Saint Louis, VS), en mastering door Scott Hull (Steely Dan, Sting, Bob Dylan, Sharon Jones, Herbie Hancock).

Een unieke samensmelting van soul, jazz en pop, gebracht door een bezielde vrouw. Laat je verwonderen door Ingrid Nomad!