Marble Sounds + The Calicos

deel een rit op carpool.be

vr 05.10.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / The Calicos begint om 20:30 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Calicos

deel een rit op carpool.be

vr 29.11.2024

| ► deuren open: 20:00 uur / TBA begint om 20:30 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa / 3.4 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Calicos

Indiegeheim van eigen bodem komt tweede plaat voorstellen

Met de hoofdvogel van de Rock Rally 2018 op zak nam Calicos de tijd om aan een debuutplaat te werken. The Soft Landing arriveerde in volle coronaperiode (mei 2021) en bewees dat de indie americana van de band zijn plek had in het Belgische muzieklandschap. De plaat werd de hemel ingeprezen en de single Nova werd zelfs een dikke alternatieve hit, met onder meer 3 weken op 1 in Vox op Radio 1. Live staat de band als een huis, dankzij het uitmuntende samenspel van zes vaklui en het hemelse stemgeluid van frontman Quinten Vermaelen.

De sound van de band mag door de jaren heen wat opgeschoven zijn naar de pure indie van een Sharon Van Etten of Kurt Vile, de americana en folk rock van de beginjaren zit nog stevig in hun DNA. Comedown, Reliving en The Siren zijn stuk voor stuk sprankelende singles die het de afgelopen maanden uitstekend deden op radio en streaming. In de laatste rechte lijn naar hun nieuwe album, dat op 22 november uitkomt, is het bestbewaarde indiegeheim van de Lage Landen klaar om helemaal door te breken.

Voorproefje ‘In Motion’ doet ons alvast stevig verlangen naar hun passage in Diksmuide, luister hieronder en kom af!

Marble Sounds
(be)

Marble Sounds ontpopte zich tot ruwe parel van de Belpop met internationale allures. Gewapend met een bloedmooie nieuwe release, staat de band dit najaar voor de tweede maal op ons podium.

Sinds iets meer dan tien jaar perfectioneert opperhoofd Pieter Van Dessel (Plastic Operator) – oorspronkelijk solo, nadien met band – het geluid van Marble Sounds. In alle bescheidenheid bracht de band (met muzikanten van o.m. Isbells en Soon) in 2010 het debuutalbum Nice Is Good uit, die tonnen positieve recensies opleverde van o.m. Humo, De Morgen en Focus Knack.

Het radioprogramma Duyster (Studio Brussel) verwarmde destijds elke huiskamer op zondagavond met ongebreidelde melancholie en oorverdovende zachtheid. De herfstige sfeer, vol melancholie, pop, fijn gearrangeerde singer-song tot introverte postrock van Marble Sounds paste perfect binnen dit kader.

Een doorbraak bij het grote publiek werd echter niet verwacht, tot Marble Sounds met de monsterhit Leave A Light On een lange tijd kampeerde in de afspeellijsten van zowat alle Vlaamse en Nederlandse radiozenders. Voor het derde album Tautou (2016), volgde Van Dessel zoals steeds zijn buikgevoel. Het werd een album met een nieuwe muzikale inslag, vol weelderige, openbloeiende songs, begeleid door het Casco Phil orkest en overgoten door Marble Sounds’ vertrouwde melancholie.

De nieuwe plaat The Advice To Travel Light komt eind september 2018 uit op het Leuvense label Zealrecords (Isbells, Renée, Toman, Kiss The Anus of a Black Cat…). Het werk bevat elf indringende, diep gelaagde songs, die nu eens streelzacht, dan weer dreigend klinken.

  • bekijk video

    Marble Sounds – Radio 1 Midzomersessie 2017 (integraal concert)