Jaune Toujours

deel een rit op carpool.be

ma 08.07.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Jaune Toujours begint om 20:30 | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Jaune Toujours
(be)

Aanstekelijke blazers, een stomende ritmesectie, uiterst dansbare accordeonlijnen en tonnen pit: dat is Jaune Toujours,  Belgiës meest bedreven feestband!

Piet Maris zingt en speelt al meer dan vijfentwintig jaar zijn ziel uit zijn lief als frontman van Jaune Toujours. De band evolueerde van een groep met cultstatus in Brussel en omstreken, tot een internationaal geapprecieerd kwaliteitsgezelschap. Hun explosieve, grootstedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen.

Met de energie van een rockgroep (maar dan zonder gitaren), het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open geest van een wereldmuziekgroep en het charisma van straatmuzikanten, schreeuwen ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je zit.

Het wereldmuziekcollectief lanceerde vorig jaar de recentste plaat Europeana, zoals steeds uitgebracht op het eigen label Choux de Bruxelles. “Europeana”: hiermee labelt Jaune Toujours hun eigen unieke muziekstijl, verwijzend naar americana, want op vergelijkbare wijze vermengt Jaune Toujours muziek uit Europese tradities. Kick-ass roots in zijn meest energieke vorm!

De plaat scoort en ja hoor, ook in Engeland. Getuige hiervan tal van lovende reviews in o.m. RnR magazine, fRoots Magazine en The London Evening Standard. Maar ook ons eigenste Damusic, Tropicalidad, Written in Music… strooit rijkelijk met sterretjes.

En zoals het een echte feestband betaamt, staat de band live nog sterker in de dansschoenen dan op plaat. Ze verslonden al tig (inter)nationale podia en radioshows (o.m. BBC Three, Couleur Café, Polé Polé, WOMAD, Fiesta Mundial, Sziget Festival, Paradiso…) en treden begin juli voor de tweede maal voor u aan in 4AD.  Deze is een absolute must voor liefhebbers van Mano Negra, Manu Chao en Les Négresses Vertes maar kan ook fans van The Clash bekoren. Zet je feesthoedje maar al op!

Jaune Toujours speelt als muziekopener van Stad Onderstroom speciaal een XL concert!