Left Lane Cruiser

deel een rit op carpool.be

vr 28.06.2024

| ► deuren open: 20:00 uur / TBA begint om 20:30 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa / 3.4 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Left Lane Cruiser
(usa)

Ruwe hillbilly punk-blues uit de States!

Fredrick “Joe” Evans IV en Brenn Beck komen nog eens tonen hoe levendig, strak en legendarisch bluesrock anno 2024 kan zijn. Krachtig, in your face en bovenal live een absolute must om mee te maken.

Ze leerden het vak kennen in hun thuisbasis Fort Wayne in Indiana zoals dat hoort: via hard werk, urenlange jams en vooral: geen taboes. Alles kan als instrument dienen, als het maar het luid en rauw klinkt. Na enkele EP’s in eigen beheer tekenden ze in 2007 bij Alive Records, maar het zijn vooral hun waanzinnige concerten die de band stukje bij beetje de wereld doen veroveren.

Vlak voor hun komst naar 4AD verschijnt de nieuwe plaat ‘Bayport BBQ Blues’. Het album combineert Freddy’s indrukwekkende, gritty vocals en slide-gitaar vakmanschap met de ritmische stomp van Brenn ‘Sausage Paw‘ Beck (wij hebben de naam ook niet verzonnen) op de drums. De naam van de plaat verwijst naar Chris Johnson, een lokale legende en bedenker van het Deep Blues Festival.