Moving Targets + Bayacomputer

deel een rit op carpool.be

za 20.10.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Bayacomputer begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Bayacomputer
(be)

Vintage synths, razende drums en een stevige baslijn: het Doornikse trio Bayacomputer zet binnenkort met tomeloze energie onze concertzaal op stelten!

De bloeiende muziekscene in Luik (denk maar aan Cocaine Piss en It It Anita) is ons vrij bekend, maar ook dichter bij huis, net over de taalgrens, rammelt er heel wat op muzikaal vlak. Een bende fanatieke muziekliefhebbers met een stevig DIY-gehalte en met wortels in de uitmuntende Doornikse concertlocatie Le Water Moulin, speelt er verschillende huizen plat. Bayacomputer is er zo eentje.

Nervous, de drummer van de ijzersterke Waalse band Mountain Bike en T.Raznor (synths/vocals), toetsenist bij het Doornikse Unik Ubik en Spagguetta Orghasmmond, staan aan de basis van Bayacomputer. Al snel groeit de band met bassist Au Tys uit tot een energiek trio en neemt Steph O’maltine de drumstokken van Nervous over.

Kwaliteit en sfeer zijn met deze achtergrond verzekerd. Bayacomputer haalt een veelvoud aan genres en stijlen vakkundig door de mangel: we horen een mengelmoes van synthpop, coldwave en postpunk die live overgoten wordt door liters dansbare garagerock en snedige punk. Gooi daar nog eens vocals zonder taalkundige barrières bovenop en je krijgt een vernieuwend amalgaam van klanken dat de luisteraar brandende voetzolen bezorgt.

Bayacomputer bracht begin dit jaar de debuutplaat dISCOGLASS uit op het fijne onafhankelijke label Rockerill Records. Een aanrader!

In het zuiden van België broeit er heel wat op muzikaal vlak en dat bereikt jammer genoeg zelden het Vlaamse concertpubliek. Het Clubcircuit lanceerde het gloednieuwe project Tournée Générale om uitwisseling tussen Vlaamse en Waalse clubs en bands aan te moedigen. In het kader van Tournée Générale nodigt 4AD heel graag het knotsgekke Bayacomputer uit.

Moving Targets
(us)

De invloedrijke cultgroep Moving Targets ontsproot begin jaren 80 uit de vruchtbare grond van Bostons underground hardcore- en punkrockscene. Na vijfentwintig jaar stilte onder deze noemer, speelt de legendarische band dit najaar ons huis plat. Niet te missen comeback!

1981, Massachusetts: de tieners Kenny Chambers (songwriter/gitarist), Pat Leonard (bassist) en Pat Brady (drummer) vormen samen Moving Targets. Dit power-trio groeit uit tot een invloedrijke hardcore punkband en kan zich qua attitude, energie en straffe songs meten met tijds- en regiogenoot Hüsker Dü. We brengen hen thuis bij o.m. Mission of Burma, the Replacements en Gun Club: een mooi lijstje aan referenties, als je het ons vraagt.

Moving Targets bracht met de hulp van producer Lou Giordano het explosieve debuut Burning in Water (1986) uit op het onafhankelijke kwaliteitslabel Taang! Op ongeziene wijze en met rauwe punkattitude vinden hardcore, seventies progrock, art rock en klassieke rock elkaar. Dit geluid hoorden we nadien ook op Brave Noise (1989), Fall (1991) en Take This Ride (1993). Live stond Moving Targets steevast garant voor een puur feest vol tomeloze power, energie en virtuositeit waar veel hedendaagse punkbands een punt aan kunnen zuigen.

Al snel blijft frontman Chambers over als enige originele bandlid en laat hij zijn talenten o.m. botvieren in de punkmetalband Bullet LaVolta en tot op vandaag als soloartiest.

Bill Janovitz (Buffalo Tom) schrijft volgende lovende woorden – die wij maar al te graag onderschrijven – naar aanleiding van de recent uitgebrachte Chambers verzamelbox Burn One Side: “You can hear the gift for melody he has. And that voice still draws you in. His guitar still chops and slashes and feeds back. […] Kenny Chambers is one of the most underrated songwriters/rockers I know”.

Helaas staan Leonard en Brady dit najaar niet naast Chambers op het podium (ze overleden beide in 2008), maar Chambers belooft een comeback die heel dicht zal aanleunen tegen Moving Targets zoals we die kennen van de beginjaren. Dit belooft een uniek concert te worden!