Rookie – Stad Onderstroom 2022

deel een rit op carpool.be

za 06.08.2022

| ► deuren open: 21:30 uur / Rookie begint om 22:00 | ► | ► Zittend evenement |

openluchtfilm @ Oud Financiengebouw

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities en eetcultuur. Voor Stad Onderstroom 2022 bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Diksmuidse Filmclub, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in het voormalige Financiëngebouw (Woumenweg/Pluimstraat).

Rookie
(be)

Stad Onderstroom? Dat zijn ook heerlijke films in openlucht op een unieke locatie, met smaak gekozen door de Diksmuidse Filmclub. Met ‘Rookie’ (’21, Lieven Van Baelen) volgen we het leven en lijden van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang.

Nicky (Matteo Simoni) is een motorrijder pur sang. Elke race gaat hij tot het uiterste, niet voor het geld, maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij heeft het moeilijk om dit nieuwe leven te aanvaarden, maar vindt steun bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie. Toch steekt de roep van adrenaline en kicks al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog waar te maken. Maar al gauw wordt duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

De intense visuele regiestijl, hoge postproductieskills en ervaring in autocommercials maakten van regisseur Lieven Van Baelen de ideale match voor Rookie.