Stijn Van de Voorde (try-out)

deel een rit op carpool.be

za 19.11.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Stijn Van de Voorde begint om 20:30 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa / 2.80 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

monoloog @ 4AD

Stijn Van de Voorde – For Those About To Rock More
(be)

StuBru-stem en CANVAS-gezicht, schrijver, presentator, maar bovenal allround muziekaficionado. Met de theatershow ‘For Those About To Rock More’ schijnt hij zijn zoeklicht op de (vaak onderbelichte) vrouwen die de muziekwereld kleurden, naar een hoger niveau tilden of dramatisch trashten. Eindelijk licht in de duisternis!

In 2020 trok Stijn Van de Voorde met zijn multimediale arenashow FOR THOSE ABOUT TO ROCK I SALUTE YOU met groot succes door het land. Duizenden bezoekers ontdekten dat Prince een gitaar kan doen verdwijnen en dat je Noorse metalbands best serieus neemt. Maar er valt nog méér te vertellen want rock-‘n-roll is een onuitputtelijke bron van geestige, interessante, heftige en ontroerende verhalen.

Want, wacht eens even… Werd rock-‘n-roll uitgevonden door een vrouw? Wie is eigenlijk de échte Queen of Rock & Roll? Waarom mochten vrouwelijke gitaristen enkel in bikini op de cover van gitaarmagazines? En is Billie Eilish de Kurt Cobain van deze eeuw? In FOR THOSE ABOUT TO ROCK MORE meet Van de Voorde zichzelf een feminiene bril aan en bundelt hij andermaal een eigenzinnige –oestrogene- selectie van de meest interessante en verrassende verhalen die hij gezien, gehoord en zelf meegemaakt heeft.

Stijn Van de Voorde werkt intussen meer dan 20 jaar voor Studio Brussel. Hij mocht muzikale legendes als Dave Grohl, Metallica, Lady Gaga en Billie Eilish ontmoeten. Hij presenteerde jarenlang de main stage van Rock Werchter en maakte succesvolle muziekdocu’s (California Love, Rock ’n’ Roll High School, Great! Britain, Studio Ibiza en Burning Man). Dixit De Morgen: “In de VS had Stijn al lang een dik contract met carte blanche gekregen bij een streamingdienst. Iedereen wil die man in huis. Stijn doet wat alleen Stijn kan. Stijn zijn.” Zijn wij maar wat trots dat we hem in ons 4AD-huis binnen hebben kunnen halen!