The Cutthroat Brothers + Whorses

deel een rit op carpool.be

vr 22.11.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Whorses begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / 2,40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Whorses
(be)

Het Kortrijkse rockmonster Whorses slaat al headbangend drumvellen aan flarden en gitaren in stukken. Met zo’n ruige, rafelende en reterstrakke riffs wacht er een mooie toekomst voor deze zelfverklaarde “zalvende bad trip-katalysator”!

Maar vergis u niet: Whorses ontploft, maar gaat met perfecte timing moeiteloos over naar weloverwogen intieme rustmomenten.

Geboren en getogen in West-Vlaanderen, beschikt deze band over een gezonde portie zelfrelativering en dat is meteen ook het onderwerp van hun debuutsingle Rocky. De single werd opgenomen in de Gentse Bijlokestudio met Michiel Renson en Nathan Ysebaert (SHHT) aan de knoppen. Rocky, met bijhorende videoclip (en het Rollegemse boerenlandschap als decor),  ging in première op de website van Humo. “Een smerige riff à la Millionaire, een snuifje psychedelica op z’n Tame Impalas en de humor van Ween. Knap!”

Whorses produceert vooral chaotische, rauwe noiserock maar probeert zo breed mogelijk te gaan, over muziekgenres heen. Een band met een zeer eigen smoel, aldus Luminous Dash. Zo hebben wij het graag.

Live is Whorses nog indrukwekkender dan op plaat. Erbij zijn is de boodschap!

The Cutthroat Brothers
(us)

Dit prettig gestoorde duo uit de Pacific Northwest brengt pure en onversneden garagepunk in de meest basic bezetting van drums en gitaar voor een maximaal effect.

Vorig jaar stormden Jason Cutthroat en Donny Paycheck (Zeke) hun kapperszaak uit en doken ze compleet onvoorbereid de opnamestudio in met de legendarische producer Jack Endino (Nirvana, Mudhoney, The Sonics, Soundgarden). Ze spendeerden er welgeteld drie dagen en leverden een dijk van een debuutplaat af. Voorwaar een oefening in efficiëntie!

Het duo gaat aan de slag met duistere thema’s als de dood, drugs, zwarte magie en slechte relaties en hult zich in witte bebloede schorten tijdens liveshows. Doorheen de losgeslagen punkrock bespeuren we bluesy riffs, vintage eighties echo’s van bands als Jesus and Mary Chain, de sixties sound van geniale gek Phil Spector en herkennen we hetzelfde stemtimbre als Jeffrey Lee Pierce van The Gun Club.

The Cutthroat Brothers zijn rechtdoorzee en klinken even scherp als de messen van hun tondeuses: ze brengen heerlijk luid oerdegelijke garage ontdaan van tierlantijntjes met een frisse, punky inslag.  Dit najaar brengen de twee sinistere barbiers hun tweede lp Taste For Evil (Hound Gawd! Records) uit, opnieuw in samenwerking met Endino. Ze presenteren die plaat op 22 november in onze club. Wees erbij!