The Ex + Hanne De Backer

deel een rit op carpool.be

vr 01.03.2024

| ► deuren open: 20:00 - 23:30 uur / Hanne De Backer begint om 20:30 | ► 15 € Korting / 17 € VVK / 19 € Kassa / 3.8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Uitverkocht! Doorverkoop enkel via Ticketswap.

TIMING:
16.00 uur: 4AD Muziekcafé open
20.00 uur: deuren en bar Muziekclub 4AD open
20.30 uur: Hanne De Backer
Na change-over: The Ex

Hanne De Backer

Belgische jazzsaxofoniste en artistieke duizendpoot

Hanne De Backer is een grote naam in de Europese avant-gardejazzscene. Live staat ze garant voor een intense en energieke ervaring, een boeiende improvisatie set die alle kanten kan uitgaan.

Ze maakt ook deel uit van het Brusselse saxofooncollectief La Nuée en Antwerpse underground Condor Gruppe. Als performer en componiste was ze al actief bij KVS, Zonzo, ’t Arsenaal en Bookers & Hookers.

Ze is de oprichter van g a b b r o, een collectief dat de impact wil ontdekken van vrije improvisatie op verschillende locaties. Ze gingen al op avontuur op daken en bergen, wasserettes, de gevangenis van Antwerpen,… Hun nieuwste EP ‘The Moon Appears When The Water Is Still’ is in triobezetting met drummer Raf Vertessen en pianist Andreas Bal.


The Ex
(nl)

Compromisloos. Onafhankelijk. Toonaangevend. The Ex.

Ze begonnen in 1979 als punkband uit de kraakbeweging in Amsterdam en Wormer en zijn uitgegroeid tot een legendarische underground band die zich allesbehalve laat classificeren in één hoek. Hun maatschappijkritische boodschappen, het energieke en atonale gitaarspel, de woedende zang en het feit dat de band steeds in eigen beheer uitgeeft zorgt snel voor internationale waardering.

Na 45 jaar staan er zo’n 147 uitgaves op de teller waarop ze free noise, avant jazz, punk en diverse wereldgeluiden door elkaar halen. Niks is taboe.Ze werkte samen met grote helden en nobele onbekenden uit alle werelddelen, speelden in kraakpanden, groezelige cafés en op veredelde bierbakken tot de grootste concertzalen en festivals.

En dan zouden we nog heel wat superlatieven kunnen neerschrijven, maar eigenlijk komt het hier op neer: The Ex keert terug naar 4AD, en we hopen van u hetzelfde. Na een lange pauze zitten Andy, Kat, Terrie en Arnold opnieuw in hun repetitiekot. Op 1 maart hoor je het resultaat daarvan in Diksmuide.