The Gories + The Glücks

deel een rit op carpool.be

zo 17.05.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

The Gories
(us)

Hoog tijd voor een portie oldschool garagerock, dachten we bij 4AD. We zijn dan ook in onze nopjes dat we nogmaals The Gories mogen ontvangen, in 2009 nog te zien in onze zaal in een fantastische garagedubbel met Oblivians.

Dit legendarische gezelschap uit Detroit vormde één van de eerste muzikale uitlaatkleppen van Mick Collins, die later het mooie weer maakte bij Dirtbombs (die in de Bortierlaan ons podium nog onveilig maakten) en als producer van onder meer André Williams en Figures of Light.

The Gories zagen het levenslicht in 1986 wanneer Mick Collins (gitaar/zang) samen met Peggy O’Neill (drums) en Dan Kroha (gitaar – later bij Demolition Doll Rods) besloten om een bandje te beginnen. Geen van de drie kon een instrument bespelen, maar dat leek de pret en vooral de muziek niet te bederven.

The Gories produceren anno 2015 nog steeds primaire en rauwe garage punk met tonnen dansbare soul. Voer voor fans van The Sonics, Howlin’ Woolf en 13th Floor Elevators!

The Glücks
(be)

Rammelrockduo The Glücks won in 2013 op verrassende maar verdiende wijze Westtalent. Sindsdien schuimen Tina Ghillebert en Alek Pigor Bonnie & Clyde-gewijs de vuilste podia van het land af, met een verweesd publiek als gevolg.

Ruwe, primitieve rock-‘n-roll gespeeld door een mooi koppel. Zij op drum, hij op gitaar, beide zingend, roepend, smachtend naar elkaar. Romantiek ten top dus. Geen romantiek zoals de doorsnee film op Vijf TV, maar romantiek zoals in de literatuur. Bloed, wijn, venijn, dafalgan codeïne, pijn en smart, een bedorven hart.

De jury van Westtalent had er het volgende over te zeggen: Met twee haalden ze het onderste uit de kan, nauwelijks afgeremd door een gesprongen snaar. De podiumprésence, de ballen, de tracks, het vernuft, het verhaal. The Glücks heeft het allemaal. De vonken sprongen van hun set af. Met knallende songs en een huizenhoog FY-gehalte kan het de twee geen anderhalve reet schelen of ze nu in een tuinhuis of in een uit de kluiten gewassen concertzaal spelen.