Those Who Could Not

deel een rit op carpool.be

vr 22.12.2023

| ► deuren open: 17:00 - 22:00 uur / begint om | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Those Who Could Not

Stilte @ 4AD

Voor we het feestgedruis van de eindejaarsperiode induiken wil 4AD even de tijd stoppen. Voor ons en velen onder jullie was het een muzikaal topjaar. Maar er ontbraken mensen. Op het podium, in het publiek, in muziekclubs over de hele wereld.

Het voelt alsof we momenteel meer dan ooit in een wereld van conflicten zitten. Er zijn de gekende oorlogen die dagelijks in de media verschijnen, maar er zijn ook zoveel vergeten situaties, althans door ons vergeten. Overal zitten mensen, muzikanten, artiesten vast in conflicten waar ze zelf niet voor gekozen hebben. Ze zijn Those Who Could Not. Ze zijn de lege stoelen en plekken in onze concertzaal.

Op 22 december geven we iedereen die dat wil de kans om ook even stil te staan. In de concertzaal speelt voor één keer geen muziek, maar is er enkel stilte, lege stoelen en projecties. Een avond lang zijn we open voor iedereen die – al is het maar enkele minuten – mee met ons wil stilstaan bij het geluk waar wij ons in bevinden, en de onterechte malaise die anderen wordt aangedaan.

Those Who Could Not, 22 december, vrije ingang tussen 17.00 en 22.00 uur.
Het 4AD Muziekcafé is open vanaf 16.00 uur.