Tricycle + Le Ravage d’Ali Baba

deel een rit op carpool.be

za 18.01.2020

| ► deuren open: 20:00 uur / Le Ravage d'Ali Baba begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa / 3 € UiTPAS Kansentarief | ► Zowel staand als zittend evenement |

concert @ 4AD

De inkomsten van de ticketverkoop van deze concertavond worden integraal doorgestort naar Light of the Children.

Le Ravage d’Ali Baba
(be)

Vier hypergetalenteerde muzikanten uit de New Wave of Belgian Jazz-lichting, kaarten in dit project van De Koffie Van Morgen de wantoestanden in de vluchtelingenkampen in Noord-Frankrijk en Brussel aan.

Le Ravage d’Ali Baba is een project van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer en vormgever Simon Plancke. Met deze vzw richt hij zich op muzikale projecten, fotografie en grafische vormgeving. Onder de noemer Le Ravage d’Ali Baba, concerteert hij zij aan zij met topmuzikanten Hendrik Lasure (toetsen – SCHNTZL), Elias Devoldere (drums – Nordmann, Hypochristmutreefuzz en Thijs Troch ( toetsen – Jukwaa, Hypochristmutreefuzz).

Samen bezochten ze verschillende vluchtelingenkampen in Duinkerke, Calais, Zeebrugge en Brussel. Diep onder de indruk en met deze woorden van Nina Simone in het achterhoofd: “You can’t help it. An artist’s duty, as far as I’m concerned, is to reflect the times.”,  brengt dit kwartet de verhalen van de vluchtelingen dichter bij het publiek via een gesamtkunstwerk met live improvisaties, fieldrecordings en beeld.

Toetsen, elektronica en drums zijn de basisbestanddelen van een melange die talloze kleuren en vormen kan aannemen. Centraal staat altijd het verhaal, waarbinnen artistieke ambities en sociale bekommernissen op elkaar gelegd worden.

Ze koppelen de release van hun eerste cd aan de uitgave van een boek met teksten van schrijvers die zich het lot van de vluchtelingen aantrekken (o.a. Rachida Lamrabet en Anne Provoorst) en met foto’s gemaakt door kinderen in de kampen zelf.

Dit is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met The Light of the Children, vzw Humain, Rachida Lamrabet, Lisa Tahon en vele anderen.

Tricycle
(be)

Tricycle mag twintig kaarsjes uitblazen en viert dat met een uitgebreide jubileumtournee. 4AD staat op de eerste rij om dit feestje mee te vieren. Tricycle, dat is eersteklas sfeerbeheer op accordeon, sax en bas!

Deze charmante Belgische driewieler wordt gevormd door de Brusselse saxofonist Philippe Laloy en de Waalse contrabassist Vincent Noiret, met de Vlaamse accordeonist Tuur Florizoone achter het stuur. Samen flirten ze met de grens tussen jazz en folk en laten ze zich verleiden door wereldse klanken uit oosterse contreien.

De oud-studenten van het Brusselse Conservatorium trokken in 1999 onverwachts naar Duitsland om een circusvoorstelling muzikaal (en oorspronkelijk eenmalig) te begeleiden. En zo geschiedde: twintig jaar en drie albums later, zijn ze ontzettend goed op elkaar ingespeeld en beschikken ze over een groepsklank om u tegen te zeggen. Zowel eigen composities als traditionele muziek passeren op een originele, energieke manier de revue.

Tricycle, dat is avontuur. Een trip met Tuur Florizoone is dat immers altijd. In zijn repertoire neemt hij je mee op wereldreis doorheen verschillende continenten en muziekstijlen. Om er maar enkele van te noemen: hij componeerde de befaamde soundtrack van “Aanrijding in Moscou” (2008), hij stond al op de planken met de Turkse psychedelicaband Baba Zula en speelt doorheen zijn vele projecten met Scandinavische folk, joodse avant-jazz, hedendaags klassiek en Congolese polyritmiek. Bovendien droeg hij bij aan de jubileumcd’s van Masada (John ZornTzadik Records).  Florizoone slaagt erin om dit alles met grootse présence neer te zetten. Hij verdient zondermeer de titel van Belgiës meest veelzijdige muzikant in de alternatieve folk- en jazzscene!

Spring jij mee achterop?