Try-out Brihang

deel een rit op carpool.be

do 03.10.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Brihang begint om 20:30 | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3,60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Brihang
(be)

Rapper, beeldhouwer, poëet: Brihang is een artistieke duizendpoot die zijn creativiteit uit in tekst, muziek, beeldende kunst en video. De jonge woordkunstenaar komt bij ons enkele dagen logeren, leven en werken. Als afsluiter van zijn Diksmuidse verblijf, stelt hij zijn nieuwe show (met kersverse lp) voor de allereerste keer voor in 4AD. En daar kan jij bij zijn!

Brihang, Boudy Verleye voor z’n ouders, stond voor het eerst op ons podium in 2013. Hij maakte toen als jonkie een verpletterende indruk. Een rasperformer: dat was meteen duidelijk. Brihang bleek een artiest te zijn die het waard was om van nabij te blijven volgen.

En dat deden we. In 2017 stelde Brihang bij ons zijn debuut lp zolangmogelijk voor en hij wist opnieuw te overtuigen. Amper een jaar later nodigden we hem uit voor onze cafémarathon in het kader van 30 jaar 4AD. Hij zette een ingetogen performance neer in een overvol café en snoerde iedereens mond met zijn prachtige, aparte en zeer zorgvuldig uitgekozen woorden.

Niet enkel wij gaan overstag voor Brihang. De integere mix van hiphopbeats en fijnzinnige raps leiden tot talloze lovende reviews, uitverkochte zalen en heel wat media-aandacht. De verwachtingen voor de tweede plaat zijn dan ook hooggespannen. Met een in één uur uitverkocht AB releaseconcert neemt Brihang zijn plaats in bij de Groten. Terecht.

Met de eerste single Steentje leidt Brihang jullie rond in zijn nieuwe bouwwerk. Op geheel onnavolgbare wijze horen we hem reflecteren over het steentje in zijn schoen. Wat voor anderen hooguit een hinderlijk nevenverschijnsel vormt, is voor hem aanleiding voor een scherpzinnige bespiegeling over de zin en de onzin van het bestaan.

Zoals steeds sluit zijn poëzie aan bij zijn eigen leefwereld: de persoonlijk aanpak primeert, Brihang durft zichzelf bloot te geven. Thema’s als liefdesperikelen en de moeilijk te bewandelen grens tussen artistieke integriteit en commercieel succes nemen het voortouw. Met vele steentjes bouwt Brihang momenteel aan een indrukwekkend huis. Benieuwd om dit bouwwerk te zien? Afspraak op de try-out in 4AD!