TV Priest

deel een rit op carpool.be

zo 23.10.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / TBA begint om 20:30 | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3.60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

TV Priest
(uk)

Fontaines D.C., IDLES, Shame, Black Midi, Viagra Boys, New Road of The Murder Capital… aan hoekige postpunkers met kosten aan geen gebrek dezer dagen. Mogen helemaal vooraan dat rijtje staan van norse spraakwaters met een rijk vocabularium en een gebalde ritmesectie: de Londenaars van TV Priest.

TV Priest lijkt op het eerste zicht de checklist van de postpunkrevival mooi af te vinken…. Een bandnaam die klinkt alsof hij afkomstig is van de cover van een bootleg van The Fall, een dissonante muzikale aanval die het midden houdt tussen motorische grooves en industrieel rumoer en een onbezonnen frontman die vernietigend popcultureel commentaar en dystopische dubbelspraak uitspuwt (daarenboven gezegend met de geniale naam Charlie Drinkwater).

Ergens tussen de stotterende zang van Mark E. Smith en de bravado van een GrindermanNick Cave, ontketent Drinkwater een onuitputtelijke woordenstroom waar hij ironisch/absurd media, consumentisme en narcisme genadeloos neersabelt. Maar TV Priest is meer dan baldadige rant’n’roll. De debuterende dertigers broedden al meer dan tien jaar op het plan TV Priest en in 2020 bracht de band hun eerste single House Of York uit, een frontale aanval tegen de koninklijke familie. Hun faam kwam prematuur tot een eind, want de verhoopte tournee werd verhinderd door de COVID-19-lockdown. Maar ondanks dat alles achter slot en grendel zat, kwam TV Priest onder de aandacht van het gerespecteerde Amerikaanse indielabel Sub Pop, die hun debuutplaat Uppers februari 2021 uitbracht. Met hun magnus opus van deze plaat, de song Saintless, laat TV Priest de postpunkconcurrentie ver achter zich. Een 7-minuten lange gewelddadige uitbarsting die verhaalt over het trauma van Charlie en zijn vrouw tijdens de geboorte van hun kind, maar tevens een bloedmooi nummer, doordrongen van een ongrijpbaar optimisme.

Voor hun nieuwste –nog straffere- album My Other People (release 17 juni 2022, Sub Pop) was Saintless het startpunt. De band keek niet langer naar hun muzikale helden, maar onbevreesd in de spiegel: louterend, vrij van druk van het publiek, vrij van onnodig gezwans!

TV Priest zegent de wereld met post-punk dad rock, en wij buigen nederig het hoofd!