Workshop: Drumsound met David Demeyere

deel een rit op carpool.be

za 11.05.2024

| ► deuren open: 13:30 - 16:30 uur / begint om 14:00 | ► 13 € Korting / 15 € VVK | ► Staand evenement |

workshop @ 4AD

DRUMSOUND by DAVID DEMEYERE

“Ik heb een immense voorliefde voor songs, groove en sound. Krachtig drumspel met finesse en spelen in functie van de song is m’n ding, drumsound is daar een essentieel onderdeel van.”

Dat bracht David in o.a. Abbey Road en op de BBC radio en leverde hem ook al sessies op met internationale artiesten zoals James Walsh (Starsailor) en Mike Scott (The Waterboys).

Artiesten, sound engineers en producers zoals Jeroen Swinnen en Tobie Speleman schakelen hem graag in als drummer in de studio (DAAN, tv-serie ‘1985’, Sherman) of om een drumsound te creëren voor andere artiesten (J. BernardtMustii, Isolde Lasoen, Balthazar, Warhaus, The Van Jets).

Tijdens de workshop leer je hoe je uit één drumkit verschillende drumsounds kunt halen. “We vertrekken van een wit blad en bouwen de drumsound samen op. We gaan aan aantal uiteenliggende sounds creëren met een knipoog naar Fleetwood Mac en Nirvana op één drumkit met zo veel mogelijk dezelfde vellen. Het proces op zich zal inzichten in drumsound aan de bron verwerven.