Workshop Turntablism

deel een rit op carpool.be

do 23.07.2020

| ► deuren open: 19:30 uur / Workshop begint om 20:00 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 3.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Zowel staand als zittend evenement |

workshop @ 4AD

Olivier Van Leynseele/DJ SNS
(be)

Dj SNS draait al een hele tijd mee in het Belgische dj-landschap. Op 16-jarige leeftijd was hiphop zijn grote  eerste liefde, maar stelselmatig evolueerde zijn muzieksmaak naar funk, soul, (future) beats, dubstep, house, world… Dj SNS lieten vloeren al vollopen tijdens All Eyes On Hip Hop, Lefto presents, Made In Belgium en de Charlatan. Daarnaast staat hij te shinen op het podium als dj bij Brihang en als lid van het funkcollectief JTOTHEC.

Workshop Turntablism

Turntablism ontstond midden de jaren ’70 tijdens blockparties in The Bronx. Via een totaal nieuwe manier van draaien, aan de hand van scratching en beat juggling, vulde deejay Kool Herc de dansvloer en bood hij jongeren een platform om zich creatief te uiten. Tegenwoordig is de draaitafel, vooral in hiphop, ingeburgerd en gebruiken deejays het als een volwaardig instrument. In deze workshop worden de termen en technieken toegelicht en krijg je de kans om te experimenteren met je deejay-skills.

Deze workshop is voor iedereen die wil eens wil proeven van de draaitafels, tot meer gevorderden.