BARST

vr 11.05.2018

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

BARST
(be)

Genres kennen geen grenzen bij BARST. De hypergetalenteerde muzikanten doen zich te goed aan de uitersten van drone, shoegaze, trance, postrock, metal, ambient en noise en produceren luistersessies die u naar bovenzinnelijke horizonten tillen. BARST neemt je mee op een hallucinante trip zoals we die kennen van bands als Godspeed You! Black Emperor en Swans.

Een podium vol loopers en volume faders, oorspronkelijk een eenmansband maar nu een kwintet en voor de tweede maal in onze gezellige muziekclub: BARST! Dit vijftal schuimde barstensvol energie heel wat podia af in 2017 (denk maar aan hun overweldigende concert in juli in 4AD), waardoor de band uit de obscuriteit is geklommen richting de top van de Belgische postrock- en noisescene.  Dit keer brengen ze hun nieuwe plaat The Endeavour (mei 2018, Consouling Sounds) mee. Immer uniek en vernieuwend: BARST verveelt nooit. Elk optreden is een nieuwe belevenis.

BARST is een pionier in het scheppen van een intrigerende atmosfeer die de luisteraar aanspoort om buiten zichzelf te treden en een eigen imaginaire wereld te creëren. De gelaagde muziek ontstaat uit experiment, wordt bezield door onder andere sax, bas, gitaar en elektronica, en zet soundscapes in een nieuw sfeerlicht. De bezieler van BARST, Bart Desmet, rukt zich los van het normatieve en componeert het liefst in trance, waardoor BARST erin slaagt muziek te verheffen tot een transcendentale kunst.

Opzwepend, afmattend, maar ook sfeervol en ultiem intens. BARST brengt verschillende muzikale universa samen op één podium en creëerde een sound die zijn gelijke niet kent in ons land. Ontdek en beleef BARST binnenkort opnieuw in 4AD!