Briqueville

vr 21.04.2017

deuren open: 20:00 uur / begint om / 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

Briqueville
(be)

De postmetalband Briqueville hult zich in een rookgordijn van mysterie. Gouden maskers, zwarte capes, duistere onheilspellende sludge doom: er is weinig bekend over dit enigmatisch vijftal. Wat we wel weten: Briqueville teistert het publiek met donkere teelbalversplinterende power.

Het titelloze debuutalbum (2014) schotelde ons vier lange soundscapes voor die volgens Humo: “de overtuigingskracht van een pletwals met het fingerspitzengefühl van een postzegelverzamelaar combineren.” De band begroef verschillende vinylplaten in de grond bij de lancering van hun debuut en maakte de coördinaten bekend via hun website. Eentje ervan werd gevonden in Diksmuidse bodem. Wij zijn alvast benieuwd met welke stunt de tweede plaat (verwacht in februari 2017) gelanceerd wordt.

De muziek van Briqueville doet denken aan die van OM en Sleep en bevindt zich in dezelfde sferen als Neurosis en Amenra – waarvan ze al het voorprogramma verzorgden. Zuinig met stem, omnipresente gitaren. Briqueville schuwt de personencultus: de muziek slorpt alle aandacht op; de in capes gehulde muzikanten zelf worden bijzaak.

In 2015 werd Briqueville getipt door De Morgen als Belgische band om naar uit te kijken. Met de nieuwe lp in het vooruitzicht, hangt nu al elektriciteit in de lucht als bij een donderstorm van apocalyptische proporties. Niet te missen releaseshow!