David Nance Group

za 23.03.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / 20:00 begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / 2.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

David Nance Group
(us)

David Nance Group intoxiceert zijn publiek met een uitwaaierende hallucinatie ontsproten aan de machtige samenvloeiing van psychedelica en americana, een manische geluidstrip van withete ruis, waar monolieten van songs zowel zalven als je duivels ontbinden.

De aanwezigen tijdens Nance’s vorige passage, samen met de geniale hypnotiserende synthpunkers van Topanga, weten het wel zeker: in de wereld waar de fantomen van Neil Young & The Crazy Horse’s Sleeps With Angels op rondzwerven, en waarin Americana als Heilig Schrift vereerd wordt, waant David Nance Group zich als nieuwbakken jochies in een lo-fi speeltuin. Nance en de zijnen, sinds lang omarmd door de Amerikaanse underground als het wonderkind uit de Midwest, gooide hoge ogen met More Than Enough (2016) bij het gerenommeerde Ba Da Bing-label uit Brooklyn, en bevestigde met Negative Boogie in 2017.

Echo’s van de distorted windhozen van Dinosaur Jr., de psychedelicavoorliefde van generatiegenoot Kurt Vile, de klaagzang van avant garage-veteraan David Thomas (Pere Ubu) en de parlando’s van Lou Reed (waarvan hij sommige platen integraal coverde)… … op geheel eigen primitieve wijze verenigt Nance experiment, blues, hardrock en noise. Met zijn nieuwste plaat verfijnt David Nance zichzelf en dat is ook live te horen met een gelaagder gitaargeluid en een zachtere sound. Geheel toepasselijk heet David Nance jongste worp dan ook Peaced and Slightly Pulverized, waarbij songs en sounds laveren tussen vredig en lichtjes ontregeld, tot volledig bevreemdend en bezwerend. De plaat excelleert in bedaarde, contemplatieve en verhalende nummers die onverhoeds ontaardden in venijnige gitaarsolo’s vol zwaarmoedig geweld. Nog niet overtuigd? Beluister de outro van 4AD-favoriet Amethyst en kom met ons mee verdwalen in Nance’s zwoele oerwoud van fuzzed-out geluidsgolven.