Benefietavond aardbevingen Syrië en Turkije

deel een rit op carpool.be

vr 17.03.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Willem Vermandere begint om 20:30 | ► / 15 € VVK | ► Staand evenement |

benefiet @ 4AD

Benefiet Syrië & Turkije

Benefietconcert ten voordele van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Op 6 februari zijn tienduizenden mensen getroffen door meerdere krachtige aardbevingen in Syrië en Turkije. Het dodental staat al op 46.000 mensenlevens, het aantal gewonden blijft oplopen. Muzikant en 4AD-vriend Roni Ahmed kwam met het voorstel om, samen met ons, een benefietactie te organiseren. Hij kon niet vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn moederland – Turkije – het zo hard te verduren kreeg na de aardbevingen. Op vrijdag 17 maart zamelen we broodnodige financiële steun in op onze benefietavond met Roni and Friends, Willem Vermandere en Augustijn Vermandere. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar het Consortium 12-12.

Meer info over 12-12 via deze link.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je graag een gift doen? Doneer via onze actiepagina op de website van 12-12: klik hier


Willem & Augustijn Vermandere

20.30 uur

Al 53 jaar op de planken en nog steeds niet uitverteld. Kleinkunstlegende Willem Vermandere komt deze benefietavond op gang trappen met zijn prachtige en warme muziek. Hij zingt over het alledaagse, de Westhoek en de Groote Oorlog. “Je had God de Vader, je had Jezus en dan had je Willem Vermandere”, aldus Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal).

Hij draagt dezelfde familienaam, maar vergis je niet. Zoon Augustijn Vermandere heeft zijn eigen stem en stijl gezocht én gevonden. Hij maakte al muziek in het Engels en in het West-Vlaams en mag bij elke nieuwe worp lovende reacties ontvangen.

Roni and Friends

Roni Ahmed brengt Wouter Vandenabeele en Thomas Noël mee naar Diksmuide. Samen een trio van topmuzikanten dat gegarandeerd voor een indrukwekkende avond zal zorgen.

Roni Ahmed is de man die deze benefietavond op poten zet. Aan de zijlijn toekijken hoe zijn moederland, Turkije, zo hard afziet door de aardbevingen, dat kan hij niet laten gebeuren. Samen met 4AD organiseert hij dit concert om zo de slachtoffers in Syrië en Turkije te steunen. Niets doen is geen optie, dat snapt iedereen. Geboren in Midyat (Mardin, Turkije) in een Koerdisch gezin van 12 kinderen, maar barstensvol muzikaal talent: zijn leven was geplaveid met moeilijkheden. Nadat hij verliefd werd op de saz (een snaarinstrument dat aan de muur bij de buren hing), vond hij zijn manier om op te komen tegen onrecht.

Wouter Vandenabeele was in zijn muzikale beginjaren actief als muzikant bij de folkgroep Ambrozijn, een groep die mee aan de basis lag van de folkrevival van de jaren ‘90. Hij werkte zich verder op als componist, arrangeur en artistiek leider van diverse groepen en projecten. Hij werkte ook voor theater en schreef filmmuziek.

Na zijn studies piano aan het Conservatorium van Antwerpen en jazz en compositie in Gent trekt Thomas Noël met zijn gitaar de wijde wereld in. Van New York over de Salomonseilanden tot in Israël/Palestina snuift hij klanken op van jazz, wereldmuziek en improvisatie.