Mooneye + Hear, hear! (a cheer)

deel een rit op carpool.be

vr 24.03.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Hear, hear! (a cheer) begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,20 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Hear, hear! (a cheer)
(be)

Na een lange rustpauze is Hear, hear! (a cheer) klaar voor de grote doorstart. 

Hear, hear! (a cheer) ontstond in 2009 als een one-man singer-songwriterproject van Tomas Verheyen. Zijn zelf opgenomen EP ‘Acoustic Session’ werd al snel een veelbelovende start. Omdat een solo-act toch niet de grote droom was, zocht Verheyen een band samen, met succes. Niet veel later werd Hear, hear! (a cheer) geselecteerd voor de allereerste editie van ‘De Nieuwe Lichting’ bij Studio Brussel met hun nummer ‘Little Bits, Little Nips’. Na een lange rustpauze keren ze terug naar het podium. Wijn moet rijpen, muziek ook. De nieuwe bezetting bestaat uit Ramses Van Den Eede (Mooneye, Hypochristmutreefuzz), Rolf Verresen (Yuko, Winterslag), Tomas Verheyen en Michiel Bontinck.

Mooneye
(be)

De indierockband rond singer-songwriter Michiel Libberecht zet de veroveringstocht verder en komt zijn sterke livereputatie demonstreren in 4AD!

Mooneye nam in 2019 een vliegende start als laureaat tijdens ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. De toen al oorwurmende indiepop songs vonden meteen hun doelpubliek, het herkenbare stemgeluid van Libberecht nestelde zich in vele binnen- en buitenlandse oorschelpen. ‘Thinking About Leaving, een aanstekelijk nummer van de Mooneye EP’, toont dan ook meteen de tijdloze klasse die Libberecht en co op zak hebben.

In 2021 verscheen het debuutalbum ‘Big Enough’. Een plaat die de reuzensprong van ‘Nieuwe Lichting’ naar ‘Artiest’ duidelijk maakt, met indrukwekkende singles als ‘Fix The Heater en ‘Are You Lonely Too’Mooneye is ook een graag geziene naam op festivals en mag onder andere op Pukkelpop, Lokerse Feesten en Dranouter staan.

De afgelopen twee jaar heeft Libberecht zijn kwaliteiten als frontman verder kunnen uitdiepen en de band hun bezwerende samenspel op punt gezet. Tijdens de talloze shows krijgt Mooneye steeds meer een naam als groep die je live gezien moet hebben. Slaan en zalven met energieke en gevoelige nummers begint een keursmerk te worden voor de band, een kwaliteit die ze nu verder willen uitbouwen met deze clubtour.