Bon Dieu 2

deel een rit op carpool.be

za 31.07.2021

| ► deuren open: 21:00 uur / Bon Dieu 2 begint om 22.00 | ► | ► Zittend evenement |

openluchtfilm @ Bloemmolens

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

Bon Dieu 2
(Fr)

Deze zomer ontwaakt Diksmuide uit een hardnekkige slaap. Tijdens Stad Onderstroom kan je wat onontbeerlijke qualitytime spenderen met je geliefden. Niet alleen wij stonden voor een uitdaging het afgelopen jaar. De familie Verneuil en Koffi krijgen ook ettelijke hindernissen te verduren tijdens de eerste openluchtfilm, ‘Bon Dieu 2’.

Terwijl conventionele Claude en Marie Verneuil koste wat het kost hun kroost in La Douce France proberen te houden, komt de familie Koffi naar Frankrijk om het huwelijk van hun dochter bij te wonen.

De onvergetelijke families herken je wellicht uit de vertoning van de originele ‘Bon Dieu’, tijdens Stad Onderstroom 2015. Daarin zagen we hoe de katholieke familie Verneuil het zwaar te verduren kreeg toen al hun dochters in het huwelijksbootje stapten met immigranten. In deze hilarische sequel beslissen hun dochters, schoonzonen en kleinkinderen om het exquise Frankrijk te verlaten en het geluk ergens anders te zoeken. Zéér tegen de zin van het ouderpaar Verneuil. Maar ‘desperate times call for desperate measures’, het traditionele echtpaar laat het niet hierbij.

Deze overheerlijke familiefilm traint de lachspieren van het hele gezin en wordt op zaterdag 31 juli om 22 u vertoond op het binnenplein van de Bloemmolens.