Lize Spit

deel een rit op carpool.be

zo 01.08.2021

| ► deuren open: 13:45 uur / Lize Spit begint om 14.00 | ► | ► Zittend evenement |

Literaire happening @ Blankaart Woumen

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

Île D’Amour gaat door in Natuurdomein De Blankaart.

Lize Spit
(Be)

Onze jaarlijkse literaire namiddag Île d’Amour neemt je mee naar het natuurreservaat De Blankaart (Woumen). Met een fluisterboot steken we over, richting het eilandje te midden de Blankaartvijver. Midden deze fascinerende setting, betovert auteur Lize Spit je met haar Woorden over De Liefde.

Lize Spit (1988, Viersel) studeerde Scenario aan het RITS en schrijft proza en poëzie. Naast publicaties in Het Liegend Konijn, De Gids en Das Magazin betekende haar debuutroman Het Smelt (Das Mag, 2016) de doorbraak bij het grote publiek in België en Nederland. De roman hield maar liefst 200.000 lezers in zijn greep, met zijn plot over een dramatische driehoeksverhouding. Spit is een absoluut natuurtalent, die je met haar woorden figuurlijk bij de strot grijpt, genadeloos maar liefdevol.

Praktisch:

Er zijn twee sessies van ongeveer twee uur om 14u. en om 16 u.

Afspraak om 13.45 u. en om 15.45 u. aan het Kasteel van De Blankaart, Iepersteenweg 56, 8600 Woumen.